Bannock sajttal és sonkával, frissen sült, ropogós, kívül aranybarna

Bannock sajttal és sonkával

A Bannock a brit konyha egyik tradicionális ételének számít, és eredetileg Skóciából származik. Az egyszerű, lisztes alapú lepény gyorsan elkészíthető, és sokféleképpen ízesíthető. A sajttal és sonkával készült változata különösen népszerű a reggelik és uzsonnák alkalmával, mivel könnyen tápláló étkezést biztosít. A bannock története hosszú időkre nyúlik vissza, és ma már sok háztartásban elkészítik különböző töltelékekkel. A sajtos-sonkás változat igazi klasszikus, amelyet bármelyik étkezéshez fogyaszthatsz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Liszt
1 ek. Sütőpor
0.5 tk.
50 g Vaj
150 ml Tej
100 g Sonka
100 g Reszelt sajt
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a sót. Az egészet jól elegyítsd.

    Fontos, hogy a sütőport egyenletesen oszlasd el a lisztben, így a tészta szép levegős lesz.

    2

    Add hozzá a hideg vajat, majd morzsold össze a lisztes keverékkel, amíg morzsás állagot nem kapsz.

    Használj ujjbegyeket a vaj morzsolásához, így nem melegíted fel túl a vajat.

    3

    Öntsd hozzá a tejet és az egy felvert tojást, majd keverd jól össze, hogy sima tésztát kapj.

    Ha túl száraznak tűnik a tészta, adj hozzá még egy kevés tejet, hogy könnyen formázható legyen.

    4

    A sonkát apróra vágd, majd a reszelt sajttal együtt add a tésztához.

    A sonkát ne vágd túl apróra, hogy érezhető maradjon a falatokban!

    5

    A tésztát formázd kerek korongokká, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tedd őket.

    Ha a tészta túl ragacsos, lisztezd meg a kezed, hogy könnyebben formázható legyen.

    6

    Kend meg a tésztát felvert tojással, hogy szép fényes legyen a teteje.

    A tojáskenéshez használj puha ecsetet, hogy ne húzd szét a tészta felületét.

    7

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a bannockok szépen megemelkednek és aranybarnák lesznek.

    Ne süsd túl a tésztát, hogy puha maradjon belül, de kívül ropogós legyen!