Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a sót. Az egészet jól elegyítsd.
Fontos, hogy a sütőport egyenletesen oszlasd el a lisztben, így a tészta szép levegős lesz.
Add hozzá a hideg vajat, majd morzsold össze a lisztes keverékkel, amíg morzsás állagot nem kapsz.
Használj ujjbegyeket a vaj morzsolásához, így nem melegíted fel túl a vajat.
Öntsd hozzá a tejet és az egy felvert tojást, majd keverd jól össze, hogy sima tésztát kapj.
Ha túl száraznak tűnik a tészta, adj hozzá még egy kevés tejet, hogy könnyen formázható legyen.
A sonkát apróra vágd, majd a reszelt sajttal együtt add a tésztához.
A sonkát ne vágd túl apróra, hogy érezhető maradjon a falatokban!
A tésztát formázd kerek korongokká, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tedd őket.
Ha a tészta túl ragacsos, lisztezd meg a kezed, hogy könnyebben formázható legyen.
Kend meg a tésztát felvert tojással, hogy szép fényes legyen a teteje.
A tojáskenéshez használj puha ecsetet, hogy ne húzd szét a tészta felületét.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a bannockok szépen megemelkednek és aranybarnák lesznek.
Ne süsd túl a tésztát, hogy puha maradjon belül, de kívül ropogós legyen!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.