Vágd a marhahúst nagyobb darabokra, és helyezd egy nagy edénybe vagy lassú főzőbe.
A legjobb, ha zsírosabb marhahúst használsz, például lapockát vagy szegyhúst, mert ezek omlósabbak lesznek a lassú főzés során.
Add hozzá a negyedelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a chipotle chilit, a fahéjrudat, az oregánót, az őrölt köményt és a babérleveleket.
Ha nincs chipotle chilid, használhatsz chipotle szószt vagy füstölt paprikát is.
Öntsd rá a narancslevet, az almalevet vagy almaecetet, majd adj hozzá 500 ml vizet. Sózd meg ízlés szerint.
A narancslé és az almaecet segít a hús puhításában és egyedi ízt ad a barbacoa-nak.
Fedd le az edényt, és főzd alacsony hőfokon 6-8 órán át, vagy amíg a hús omlósra nem fő.
Ha lassú főzőt használsz, állítsd alacsony fokozatra, és főzd 8-10 órán át. Fontos, hogy a hús teljesen puhára főjön, így könnyen szálakra téphető lesz.
Amikor a hús elkészült, szedd ki az edényből, és tépkedd szálasra. Szűrd le a főzőlevet, és keverd össze a szálas húst a levével, hogy szaftos maradjon.
A főzőlevet ne dobd ki! Nagyon ízletes, és a hússal összekeverve szaftosabbá teszi a barbacoa-t.
Tálald a Barbacoa-t friss tortillában, szórd meg friss korianderrel, és kínálj mellé lime szeleteket. Köretként kínálj hozzá babot vagy rizst.
A barbacoa mellé kínálhatsz salsát, guacamole-t vagy savanyú káposztát is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.