Mosd meg a jalapeno paprikákat, majd vágd félbe őket hosszában. Egy kiskanál segítségével távolítsd el a magokat és az ereket, ha kevésbé csípősen szeretnéd.
Viselj gumikesztyűt a jalapeno paprikák kezeléséhez, hogy elkerüld a bőr irritációját. Ha mégis irritáció lép fel, mosd meg a kezed szappannal és hideg vízzel.
Egy tálban keverd össze a krémsajtot, a reszelt cheddar sajtot, a fokhagymaport és a fekete borsot, majd alaposan dolgozd össze.
A krémsajt legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben lehessen keverni. Kísérletezhetsz más sajtokkal is, például Monterey Jack vagy Pepper Jack sajttal.
Töltsd meg minden jalapeno fél darabot a sajtkrémes keverékkel, ügyelve arra, hogy ne töltsd túl, mert sütés közben kifolyhat.
Használj egy kis kanalat vagy egy habzsákot a töltéshez, hogy egyenletesen töltsd meg a paprikákat.
Tekerj minden töltött jalapeno köré egy szelet bacont, és rögzítsd egy fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
A vékonyra szeletelt bacon könnyebben megpirul. A fogpiszkálókat előtte áztasd vízbe, hogy ne égjenek meg a grillen.
Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, és helyezd rá a baconbe tekert jalapenókat. Sütés közben időnként forgasd meg, hogy minden oldaluk egyenletesen megpiruljon.
A közepes hőfok biztosítja, hogy a bacon ropogósra süljön, a sajt pedig megolvadjon anélkül, hogy a paprika megégne. Ha nincs grill, sütőben is elkészítheted.
A sütés utolsó 5 percében kend meg a baconos jalapenókat BBQ szósszal, hogy extra ízt és fényes bevonatot kapjanak.
A BBQ szósz ízlés szerint választható. Használhatsz édes, fűszeres vagy füstös ízű szószt is.
Vedd le a grillről, és hagyd pihenni 5 percig, majd távolítsd el a fogpiszkálókat és tálald forrón.
A pihentetés segít, hogy a sajtkrém kicsit megszilárduljon. Tálald azonnal, amíg a bacon ropogós és a sajt meleg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.