BBQ bordák csípős szósszal tálalva

BBQ bordák csípős szósszal

A BBQ bordák a grillezés egyik legismertebb és legkedveltebb fogása, amelyet az amerikai konyha tett világhírűvé. Az omlós sertésborda és az édes-csípős máz kombinációja igazi kulináris élményt nyújt. Ez az étel nemcsak nyári grillezésekhez, hanem ünnepi vacsorákhoz is ideális választás. Készítsd el ezt az ízletes fogást, és kápráztasd el családodat vagy vendégeidet!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 óra 15 perc
Teljes 2 óra 30 perc
890 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1.5 kg Sertésborda
200 ml Barbecue szósz
50 ml Csípős szósz
1 tk. Fokhagyma por
1 tk. Paprika por
2 ek. Barnacukor
1 tk.
0.5 tk. Bors
30 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra. A bordákat mosd meg, töröld szárazra, majd szórd meg a sóval, borssal, fokhagymaporral és paprikaporral. Alaposan dörzsöld be a fűszerekkel.

    A fűszereket alaposan dörzsöld be a húsba, hogy mindenhol egyenletesen ízesítsék.

    2

    Egy sütőedényt bélelj ki alufóliával, és kend meg olívaolajjal. Helyezd bele a fűszerezett bordákat, és takard le alufóliával. Süsd 2 órán keresztül, amíg a hús omlós nem lesz.

    Az alufólia segít megőrizni a hús nedvességét, így omlósabb lesz. Ha nincs alufóliád, használhatsz sütőzacskót is.

    3

    Egy tálban keverd össze a barbecue szószt, a csípős szószt és a barnacukrot, hogy édesen csípős mázat kapj.

    Kóstold meg a mázat, és ízesítsd tovább, ha szükséges. Egy kis almaecet vagy Worcestershire szósz is jól illik hozzá.

    4

    Az előkészített bordákat vedd ki a sütőből, és kend meg alaposan a szósszal mindkét oldalon. Emeld a sütő hőmérsékletét 200°C-ra.

    A magasabb hőmérséklet segít a szósznak karamellizálódni, ezért fontos, hogy most emeld a hőfokot.

    5

    Helyezd vissza a bordákat a sütőbe, és süsd további 10-15 percig, hogy a máz karamellizálódjon és fényes bevonatot képezzen a húson.

    Figyeld a bordákat, nehogy a máz megégjen. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    6

    Vágd fel a bordákat egy éles késsel, és tálald friss salátával vagy sült burgonyával. Extra szószt kínálhatsz mellé.

    Tálalás előtt pihentesd a húst pár percig, hogy a szaftok eloszoljanak benne, így még szaftosabb lesz.