A sertés oldalast tisztítsd meg, majd dörzsöld be sóval, borssal, füstölt paprikával és barna cukorral.
A barna cukor segít karamellizálódni a húsnak, ami finom, édeskés ízt ad neki. Ne spórold ki!
A BBQ szószt keverd össze a zúzott fokhagymával, majd kend be vele a bordákat.
Használj jó minőségű, sűrű BBQ szószt a legjobb ízhatás érdekében. A házi készítésű szósz még finomabbá teszi az ételt.
Tedd a bordákat egy sütőtálba, fedd le alufóliával, és hagyd pihenni 30 percig a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
Ha van időd, hagyd a bordákat akár egy éjszakán át pácolódni a hűtőben. Minél tovább pácolódik, annál ízletesebb lesz.
Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra, majd süsd a bordákat 2 órán át, időnként meglocsolva a saját szaftjával.
A lassú sütés biztosítja, hogy a hús omlós és puha legyen. Ha a szaft nagyon elfőne, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.
Amíg a hús sül, a burgonyát mosd meg, vágd hasábokra, majd forgasd össze olívaolajjal, rozmaringgal, cayenne borssal és pirospaprikával.
A burgonyát érdemes sütés előtt hideg vízben áztatni kb. 30 percig, hogy eltávolítsd a felesleges keményítőt, így ropogósabb lesz.
Terítsd a fűszeres krumplit egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 200°C-on 30 percig, amíg ropogós nem lesz.
A krumplit érdemes egy rétegben elteríteni a tepsin, hogy mindenhol egyenletesen süljön. Ha túl sok van, két tepsiben süsd.
Az utolsó 15 percben vedd le a bordákról a fóliát, és emeld a hőfokot 200°C-ra, hogy a BBQ szósz karamellizálódjon rajta.
Vigyázz, hogy a szósz ne égjen meg! Ha túl gyorsan barnulna, vedd lejjebb a hőfokot, vagy takard le a bordákat alufóliával.
Vedd ki a bordákat a sütőből, hagyd pihenni 5 percig, majd szeleteld fel és tálald a fűszeres sült krumplival.
A pihentetés segít, hogy a hús szaftos maradjon. Tálaláskor kínálhatsz mellé extra BBQ szószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.