BBQ bordĂĄk kukoricĂĄval tĂĄlalva

BBQ bordĂĄk kukoricĂĄval

A BBQ bordĂĄk kukoricĂĄval egy igazi amerikai klasszikus, amelyet gyakran grillezĂ©sek Ă©s nyĂĄri partik alkalmĂĄval kĂ©szĂ­tenek. Az omlĂłs hĂșs, amelyet a BBQ szĂłsz gazdag Ă­zvilĂĄga tesz teljessĂ©, tökĂ©letesen kiegĂ©szĂŒl a vajas kukorica egyszerƱ, de Ă­zletes köretĂ©vel. Ez az Ă©tel nemcsak laktatĂł, hanem minden alkalmat kĂŒlönlegessĂ© varĂĄzsol. A recept könnyen követhetƑ, Ă­gy kezdƑknek is ajĂĄnlott, akik szeretnĂ©nek valami igazĂĄn finomat kĂ©szĂ­teni.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 Ăłra 15 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1.5 kg SertĂ©s borda
⭕ 200 ml BBQ szósz
⭕ 1 tk. Fokhagyma por
⭕ 1 tk. Paprika por
⭕ 2 ek. Barnacukor
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Bors
⭕ 4 db Kukorica (csƑ)
⭕ 50 g Vaj
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 150 °C-ra. A bordĂĄkat tisztĂ­tsd meg, tĂĄvolĂ­tsd el a hĂĄrtyĂĄkat, majd dörzsöld be sĂłval, borssal, fokhagyma porral, paprikĂĄval Ă©s barnacukorral.

    A hĂĄrtya eltĂĄvolĂ­tĂĄsa azĂ©rt fontos, mert Ă­gy a fƱszerek jobban ĂĄtjĂĄrjĂĄk a hĂșst, Ă©s a borda omlĂłsabb lesz. HasznĂĄlj egy kĂ©st vagy papĂ­rtörlƑt a hĂĄrtya megragadĂĄsĂĄhoz.

    2

    Helyezd a bordĂĄkat alufĂłliĂĄra, Ă©s tekerd szorosan be. Tedd egy tepsire, Ă©s sĂŒsd 2,5 ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy a hĂșs omlĂłs legyen.

    A fĂłliĂĄba csomagolĂĄs segĂ­t megƑrizni a hĂșs nedvessĂ©gtartalmĂĄt, Ă­gy nem szĂĄrad ki a sĂŒtĂ©s sorĂĄn. GyƑzƑdj meg rĂłla, hogy a fĂłlia szorosan zĂĄr, hogy a gƑz ne szökjön ki.

    3

    Közben a kukoricĂĄt forrĂĄsban lĂ©vƑ sĂłs vĂ­zben fƑzd 10-15 percig, amĂ­g megpuhul. SzƱrd le, Ă©s tartsd melegen.

    Ha friss kukoricĂĄd van, a fƑzĂ©si idƑ rövidebb lehet. EllenƑrizd a kukorica puhasĂĄgĂĄt egy villĂĄval.

    4

    Vedd ki a bordĂĄkat a sĂŒtƑbƑl, Ă©s kend meg bƑven BBQ szĂłsszal. Emeld a sĂŒtƑ hƑmĂ©rsĂ©kletĂ©t 200 °C-ra, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 10-15 percig, hogy a szĂłsz karamellizĂĄlĂłdjon.

    A BBQ szĂłszt kenheted több rĂ©tegben is a bordĂĄkra a sĂŒtĂ©s alatt, Ă­gy mĂ©g Ă­zletesebb lesz. Ügyelj arra, hogy a szĂłsz ne Ă©gjen meg.

    5

    Olvaszd meg a vajat egy serpenyƑben, majd forgasd bele a kukoricacsöveket, hogy egyenletesen bevonja Ƒket. ÍzesĂ­tsd aprĂłra vĂĄgott friss petrezselyemmel.

    A kukoricåt a vajban megforgatva piríthatod is egy kicsit, hogy még finomabb legyen. Hasznålhatsz fƱszervajat is a még gazdagabb ízért.

    6

    Tålald a bordåkat forrón a vajas kukoricåval, és kínålhatsz hozzå extra BBQ szószt is.

    KĂ­nĂĄlhatsz mellĂ© coleslaw salĂĄtĂĄt, vagy mĂĄs friss salĂĄtĂĄt a kiegyensĂșlyozott Ă­zekĂ©rt.