A csirkecombokat vedd ki a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékleten pihenni legalább 20 percig, hogy egyenletesen süljön meg.
A pihentetés segít abban, hogy a hús egyenletesebben süljön át, és ne maradjon belül nyers.
Egy kis tálban keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát és barna cukrot. Ez lesz a száraz fűszerkeverék.
A fűszereket előre összekeverve biztosíthatod, hogy egyenletesen oszlanak el a húson.
Dörzsöld be a csirkecombokat olívaolajjal, majd egyenletesen szórd meg a fűszerkeverékkel. Masszírozd bele, hogy jól tapadjon.
Az olívaolaj segít a fűszereknek megtapadni, és a hús is szaftosabb lesz tőle.
Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékletre (kb. 180°C). Ha sütőben sütöd, állítsd be 200°C-ra légkeveréses fokozaton.
Fontos a megfelelő hőmérséklet beállítása, hogy a hús ne égjen meg, de átsüljön.
Helyezd a csirkecombokat a grillrácsra vagy egy sütőrácsra, és süsd 30-35 percig, közben egyszer fordítsd meg, hogy egyenletesen átsüljön.
A sütési idő függ a combok méretétől, ezért ellenőrizd, hogy teljesen átsültek-e. A húsleveknek tisztának kell lenniük, ha beleszúrsz egy villát.
Egy kis edényben keverd össze a mézet, a citromlevet és a BBQ szószt. Ez lesz a csirkecombok máza.
A máz hozzávalóit ízlés szerint variálhatod. Ha pikánsabban szereted, adhatsz hozzá egy kis chilit.
Az utolsó 10 percben kezd el kenegetni a csirkecombokat a citromos-mézes BBQ szósszal. Kend be minden oldalát, hogy szép mázas bevonatot kapjon.
A mázat többször kend rá a combokra, hogy vastagabb, ragacsosabb réteget kapj. Vigyázz, hogy a cukortartalom miatt könnyen megéghet!
Vedd le a csirkecombokat a grillről vagy a sütőből, és hagyd pihenni 10 percig, mielőtt tálalod. Így a hús szaftos marad és az ízek összeérnek.
A pihentetés alatt a húsrostok ellazulnak, így a hús szaftosabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.