BBQ csirkecombok burgonyapürével tálalva

BBQ csirkecombok burgonyapürével

A BBQ csirkecombok burgonyapürével egy klasszikus étel, amely minden családi vacsoránál sikert arat. A ropogósra sült csirkecombok és a gazdag, füstös BBQ szósz tökéletes harmóniában van a krémes, selymes burgonyapürével. Ahogy a csirkecombok sülnek a sütőben, a BBQ szósz karamellizálódik, és ragacsos, ízletes réteget képez a hús tetején. A burgonyapüré vajjal és tejjel gazdagítva könnyed, lágy textúrát ad, amely ellensúlyozza a csirke ropogós kérgét. A tökéletes BBQ csirkecomb titka a megfelelő fűszerezés és a sütési idő pontos betartása, amely biztosítja a hús szaftos és ízletes végeredményét. Ez az étel ideális választás hétköznapi vacsorákhoz, családi összejövetelekhez, vagy akár hétvégi grillpartikra is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Csirkecomb
200 ml BBQ szósz
1 tk. Fokhagyma por
1 tk. Paprika
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Olívaolaj
1 kg Burgonya
100 g Vaj
200 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat mosd meg, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd, szórd meg fokhagyma porral és paprikával, majd locsold meg olívaolajjal, és forgasd össze, hogy minden oldalukat bevonja.

    A fűszereket alaposan dörzsöld be a húsba, hogy mindenhol egyenletesen ízesített legyen. Ha van időd, hagyd a húst pácolódni legalább 30 percig, vagy akár egy éjszakán át a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    2

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Helyezd a csirkecombokat egy tepsibe, és süsd 30 percig.

    A tepsit béleld ki sütőpapírral, így könnyebb lesz a takarítás. A combokat ne tedd túl szorosan egymás mellé, hogy egyenletesen süljenek.

    3

    30 perc után vedd ki a csirkecombokat, kend meg őket BBQ szósszal, majd tedd vissza a sütőbe, és süsd további 15-20 percig, amíg a szósz karamellizálódik és a combok ropogósak lesznek.

    A BBQ szószt vastagon kend a combokra, hogy mindenhol befedje. Ha a szósz nagyon gyorsan kezd karamellizálódni, vedd lejjebb a hőfokot, vagy takard le a tepsit alufóliával, hogy ne égjen meg.

    4

    Amíg a csirke sül, hámozd meg a burgonyát, vágd kockákra, és főzd sós vízben puhára.

    A burgonyát egyforma méretű kockákra vágd, hogy egyenletesen főjenek meg. A vízbe tegyél egy teáskanál sót, hogy a burgonya ízesebb legyen.

    5

    Szűrd le a burgonyát, add hozzá a vajat és a meleg tejet, majd törd össze simára. Ízlés szerint sózd.

    A burgonyát még melegen törd össze, mert akkor könnyebb dolgod lesz. A tejet fokozatosan adagold, hogy a püré ne legyen túl folyós. Ha krémesebb pürét szeretnél, használj tejszínt tej helyett.

    6

    Tálaláskor helyezd a burgonyapürét a tányérra, és helyezd mellé a ropogós BBQ csirkecombokat.

    A tányért díszítheted friss petrezselyemmel vagy zöldfűszerekkel. A BBQ szószból is csepegtethetsz a tányérra a még intenzívebb ízélményért.