BBQ csirkemell burgonyasalátával tálalva

BBQ csirkemell burgonyasalátával

A BBQ csirkemell burgonyasalátával egy igazi klasszikus grillezős fogás, amely egyszerre ínycsiklandó és laktató. A csirkemell szaftossága és a BBQ szósz füstös édessége tökéletes harmóniát alkot a krémes burgonyasaláta frissességével. Ez az étel különösen népszerű a nyári grillpartikon, de bármikor elkészíthető, amikor egy gyors és ízletes vacsorára van szükség. A könnyen elérhető alapanyagok és az egyszerű elkészítés miatt a kezdő szakácsok számára is ideális választás.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
150 ml BBQ szósz
600 g Burgonya
1 db Vöröshagyma
100 g Uborka
200 ml Tejföl
1 ek. Mustár
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
10 g Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemelleket tisztítsd meg, sózd és borsozd, majd kend be mindkét oldalukat BBQ szósszal. Hagyd állni 15 percig.

    A BBQ szósz helyett használhatsz száraz pácot is, ha intenzívebb ízt szeretnél elérni. A pihentetés segít, hogy a hús jobban átvegye az ízeket.

    2

    Melegíts fel egy grillserpenyőt, és süsd meg a csirkemelleket közepes lángon mindkét oldalukon 6-7 percig, amíg átsülnek és enyhén karamellizálódnak.

    A csirkemell könnyen kiszáradhat, ezért ne süsd túl. Ha van húshőmérőd, ellenőrizd, hogy a belső hőmérséklet elérte-e a 74°C-ot.

    3

    Közben készítsd el a burgonyasalátát: a burgonyát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, és főzd meg sós vízben, amíg megpuhul, körülbelül 15 perc alatt.

    A burgonyát ne főzd túl, mert akkor szétesik. Akkor jó, ha egy villával könnyen átszurható, de még tartja a formáját.

    4

    A főtt burgonyát szűrd le, és hagyd kihűlni. Közben aprítsd fel a vöröshagymát, az uborkát és a petrezselymet.

    A burgonyát érdemes teljesen kihűteni, mielőtt összekevered a többi hozzávalóval, mert különben a saláta könnyen megromolhat.

    5

    Egy tálban keverd össze a tejfölt, a mustárt, egy evőkanál olívaolajat, sót és borsot. Add hozzá a főtt burgonyát, a hagymát, az uborkát és a petrezselymet, majd óvatosan forgasd össze.

    A tejföl helyett használhatsz joghurtot vagy majonézt is, ízlés szerint. A salátát kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá még sót, borsot vagy mustárt.

    6

    Tálaláskor helyezd a BBQ csirkemellet a tányérra, mellé a burgonyasalátát. Friss petrezselyemmel díszítsd.

    A csirkemellet felszeletelheted tálalás előtt, így könnyebb fogyasztani. A burgonyasalátát tálalás előtt hűtsd le a hűtőben.