Egy nagy tálban keverd össze a barbecue szószt, mézet, szójaszószt, olívaolajat, zúzott fokhagymát, füstölt paprikát, sót és borsot.
A pác ízét variálhatod, adhatsz hozzá például chilit, gyömbért vagy más fűszereket.
Tedd a csirkeszárnyakat a pácba, és jól forgasd meg, hogy mindenhol bevonja őket a szósz.
A szárnyakat alaposan forgasd át a pácban, hogy mindenhol befedje őket.
Fedd le a tálat, és hagyd a hűtőben pácolódni legalább 2 órán át, de még jobb, ha egy éjszakán át pihenteted.
Minél tovább pácolod a szárnyakat, annál ízletesebbek lesznek.
Melegítsd elő a grillt vagy a sütőt 200°C-ra.
A grillt érdemes zsírtalanítani előmelegítés előtt, hogy a szárnyak ne ragadjanak le.
Helyezd a csirkeszárnyakat egy sütőrácsra vagy közvetlenül a grillre, és süsd 25-30 percig, időnként megforgatva őket.
A sütőrácsra helyezve a szárnyak nem fognak a tepsire ragadni.
A sütési idő utolsó 5 percében kend meg őket extra barbecue szósszal a még gazdagabb íz érdekében.
A mázat csak a végén kend rá, mert a cukortartalom miatt könnyen megéghet.
Ha a csirkeszárnyak aranybarnák és ropogósak, vedd le a grillről vagy a sütőből.
Ellenőrizd, hogy a szárnyak teljesen átsültek-e.
Tálald forrón egy frissítő salátával vagy sült burgonyával.
A mártogató szószok (pl. ranch, kék sajt) remekül kiegészítik a BBQ csirkeszárnyat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.