BBQ csirkeszárny tálalva friss körettel

BBQ csirkeszárny

A BBQ csirkeszárny egy világszerte népszerű grillétel, amelyet gyakran bulikban, sportesemények nézése közben vagy családi összejöveteleken fogyasztanak. Az édes-füstös barbecue szósz karamellizálódik a csirkeszárnyakon, ropogós kérget adva nekik, míg belül szaftosak maradnak. A tökéletes BBQ csirkeszárny titka a hosszú pácolás és a lassú sütés, amely lehetővé teszi a fűszerek és az édes-füstös szósz mély beivódását a húsba. Egy frissen sült BBQ csirkeszárny minden falatja egy fűszeres, ragacsos és ellenállhatatlan élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Csirkeszárny
200 ml Barbecue szósz
50 ml Méz
30 ml Szójaszósz
20 ml Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma (zúzva)
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
1 tk. Feketebors
0.5 tk. Chili pehely (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a barbecue szószt, mézet, szójaszószt, olívaolajat, zúzott fokhagymát, füstölt paprikát, sót és borsot.

    A pác ízét variálhatod, adhatsz hozzá például chilit, gyömbért vagy más fűszereket.

    2

    Tedd a csirkeszárnyakat a pácba, és jól forgasd meg, hogy mindenhol bevonja őket a szósz.

    A szárnyakat alaposan forgasd át a pácban, hogy mindenhol befedje őket.

    3

    Fedd le a tálat, és hagyd a hűtőben pácolódni legalább 2 órán át, de még jobb, ha egy éjszakán át pihenteted.

    Minél tovább pácolod a szárnyakat, annál ízletesebbek lesznek.

    4

    Melegítsd elő a grillt vagy a sütőt 200°C-ra.

    A grillt érdemes zsírtalanítani előmelegítés előtt, hogy a szárnyak ne ragadjanak le.

    5

    Helyezd a csirkeszárnyakat egy sütőrácsra vagy közvetlenül a grillre, és süsd 25-30 percig, időnként megforgatva őket.

    A sütőrácsra helyezve a szárnyak nem fognak a tepsire ragadni.

    6

    A sütési idő utolsó 5 percében kend meg őket extra barbecue szósszal a még gazdagabb íz érdekében.

    A mázat csak a végén kend rá, mert a cukortartalom miatt könnyen megéghet.

    7

    Ha a csirkeszárnyak aranybarnák és ropogósak, vedd le a grillről vagy a sütőből.

    Ellenőrizd, hogy a szárnyak teljesen átsültek-e.

    8

    Tálald forrón egy frissítő salátával vagy sült burgonyával.

    A mártogató szószok (pl. ranch, kék sajt) remekül kiegészítik a BBQ csirkeszárnyat.