BBQ grillezett dióval töltött gomba tálalva

BBQ grillezett dióval töltött gomba

A BBQ grillezett dióval töltött gomba egy igazi ízbomba, amely a füstös grillezés és a ropogós dió kombinációjával hódít. A gomba szaftos és ízgazdag, miközben a pirított dió és a fűszeres BBQ szósz egyedülálló harmóniát alkot. Ez a fogás tökéletes választás vegetáriánus grillezésekhez, könnyed előételként vagy akár köretként is. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld ki egy kevés vegán parmezánnal vagy extra BBQ szósszal megcsepegtetve.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Nagy csiperke gomba
80 g Dió
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. BBQ szósz
30 g Zsemlemorzsa
1 tk. Füstölt paprika
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombák szárát óvatosan távolítsd el, majd egy kanállal kapard ki a belsejüket, hogy elegendő hely maradjon a tölteléknek.

    A gombák szárát ne dobd ki, hanem aprítsd fel és add a töltelékhez.

    2

    A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat.

    Az apróra vágott hagyma és fokhagyma egyenletesen fog megpirulni, így elkerülheted az égett darabokat.

    3

    Pirítsd meg a hagymát 2-3 percig, majd add hozzá az apróra vágott diót és a gombák kivájt belsejét.

    A dió pirításakor figyelj oda, mert hamar megéghet. Kevergesd folyamatosan, hogy egyenletesen piruljon.

    4

    Keverd hozzá a BBQ szószt, a füstölt paprikát, a sót és a fekete borsot, majd süsd további 3 percig.

    Ha szereted a csípőset, adj hozzá egy kevés chili pelyhet is.

    5

    Vedd le a tűzről, keverd hozzá a zsemlemorzsát és az apróra vágott petrezselymet.

    A zsemlemorzsa segít felszívni a felesleges nedvességet.

    6

    Töltsd meg a gombafejeket a diós töltelékkel, és finoman nyomkodd bele.

    Ne töltsd túl a gombákat, mert sütés közben kifolyhat a töltelék.

    7

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra, és helyezd rá a megtöltött gombákat.

    A gombákat alufóliával fedd le, hogy ne égjenek meg.

    8

    Süsd őket 8-10 percig, amíg a gomba megpuhul, és a teteje kissé megpirul.

    A sütési idő függ a gombák méretétől.

    9

    Vedd le a grillről, és tálald frissen aprított petrezselyemmel megszórva.

    A gombákat reszelt sajttal is megszórhatod tálalás előtt.