A friss kukoricacsöveket tisztítsd meg a levelektől és a szálaktól, majd öblítsd le hideg vízzel.
A kukoricát érdemes a grillezés előtt 30 percre hideg vízbe áztatni, így szaftosabb lesz.
Egy kis edényben olvaszd meg a vajat, és keverd hozzá az apróra vágott fokhagymát, a sót és a borsot.
A vaj helyett használhatsz olívaolajat is.
A kukoricacsöveket ecset segítségével kend meg az ízesített vajjal, hogy mindenhol egyenletesen bevonódjanak.
A vajat alaposan kend el a kukoricán, hogy mindenhol egyenletesen ízesített legyen.
Melegítsd elő a grillt közepes-magas hőfokra. Ha rácsos grillt használsz, olajozd meg kissé, hogy a kukorica ne ragadjon le.
A grillrácsot érdemes alaposan megtisztítani, mielőtt beolajozod.
Helyezd a kukoricacsöveket a grillre, és időnként forgatva süsd őket 10-12 percig, amíg minden oldalukon aranybarnára és kissé szenesre pirulnak.
A kukoricát gyakran forgasd, hogy minden oldalán egyenletesen süljön.
A grillezés utolsó két percében ecsettel kend meg a kukoricát BBQ szósszal, majd süsd még egy percig, hogy a szósz kissé karamellizálódjon.
A BBQ szószt ne vidd túlzásba, mert könnyen megéghet.
Vedd le a kukoricát a grillről, szórd meg friss apróra vágott petrezselyemmel, és tálalás előtt facsarj rá egy kevés lime levet az extra frissességért.
A lime helyett citromot is használhatsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.