BBQ kukoricakenyér tálalva

BBQ kukoricakenyér

A BBQ kukoricakenyér egy klasszikus déli amerikai recept modern csavarral. A hagyományos kukoricakenyér az amerikai barbecue partik elengedhetetlen kísérője, amelyet a cheddar sajt és a BBQ szósz még ízletesebbé tesz. Ez a kenyér tökéletesen kiegészíti a grillezett húsokat, de önmagában is kiváló snack vagy előétel. A sütés során a sajt megolvad és ropogós réteget képez a tetején, míg a BBQ szósz füstös aromát ad az egész kenyérnek. Ha még intenzívebb ízélményre vágysz, próbáld ki füstölt paprikával vagy chili pehellyel!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Kukoricaliszt
100 g Búzaliszt
1 ek. Sütőpor
1 tk.
2 ek. Cukor
2 db Tojás
200 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
50 ml BBQ szósz
100 g Reszelt cheddar sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy kenyérformát vagy béleld ki sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése fontos a megfelelő állag eléréséhez. Ha sütőpapírt használsz, hagyd, hogy a szélei túlnyúljanak a formán, így könnyebb lesz kiemelni a kenyeret.

    2

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a kukoricalisztet, a búzalisztet, a sütőport, a sót és a cukrot.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a kenyér egyenletesen fog megemelkedni.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Alaposan keverd össze.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen. A vaj ne legyen túl forró, amikor hozzáadod a tojáshoz, mert megsütheti.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, majd keverd addig, amíg homogén tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a kukoricakenyér kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen csak nedvesek lesznek.

    5

    Add hozzá a BBQ szószt és a reszelt cheddar sajtot, majd finoman keverd bele a tésztába, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    A BBQ szósz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Más sajtot is használhatsz, például Monterey Jack-et vagy colby-t.

    6

    Öntsd a tésztát az előkészített kenyérformába, és simítsd el a tetejét.

    A forma aljára sütőpapírt is tehetsz, így könnyebben ki tudod majd venni a kenyeret.

    7

    Süsd a sütőben kb. 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarna lesz és a beleszúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.

    A sütési idő sütőtől függően változhat. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Hagyd kihűlni a formában 10 percig, majd vedd ki, és helyezd rácsra teljesen kihűlni.

    A rácson hagyva a kenyér alja is jobban szellőzik, így nem lesz nedves.

    9

    Szeletelve tálald! Kiválóan illik grillezett ételek mellé vagy önmagában is fogyasztható.

    A kukoricakenyér legjobb melegen, de másnap is finom.