Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy kenyérformát vagy béleld ki sütőpapírral.
A sütő előmelegítése fontos a megfelelő állag eléréséhez. Ha sütőpapírt használsz, hagyd, hogy a szélei túlnyúljanak a formán, így könnyebb lesz kiemelni a kenyeret.
Egy nagy keverőtálban keverd össze a kukoricalisztet, a búzalisztet, a sütőport, a sót és a cukrot.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a kenyér egyenletesen fog megemelkedni.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Alaposan keverd össze.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen. A vaj ne legyen túl forró, amikor hozzáadod a tojáshoz, mert megsütheti.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, majd keverd addig, amíg homogén tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert a kukoricakenyér kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen csak nedvesek lesznek.
Add hozzá a BBQ szószt és a reszelt cheddar sajtot, majd finoman keverd bele a tésztába, hogy egyenletesen eloszoljanak.
A BBQ szósz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Más sajtot is használhatsz, például Monterey Jack-et vagy colby-t.
Öntsd a tésztát az előkészített kenyérformába, és simítsd el a tetejét.
A forma aljára sütőpapírt is tehetsz, így könnyebben ki tudod majd venni a kenyeret.
Süsd a sütőben kb. 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarna lesz és a beleszúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.
A sütési idő sütőtől függően változhat. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd kihűlni a formában 10 percig, majd vedd ki, és helyezd rácsra teljesen kihűlni.
A rácson hagyva a kenyér alja is jobban szellőzik, így nem lesz nedves.
Szeletelve tálald! Kiválóan illik grillezett ételek mellé vagy önmagában is fogyasztható.
A kukoricakenyér legjobb melegen, de másnap is finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.