A sertéstarját vágd nagyobb szeletekre, és dörzsöld be sóval, borssal, füstölt pirospaprikával és fokhagyma porral.
A nagyobb szeletek jobban megtartják a nedvességet a grillezés során.
Keverd össze az olívaolajat, a BBQ szószt, a mézet és a citromlevet egy tálban. Ezzel a páccal kend be a tarja szeleteket.
A citromlé segít a hús puhításában és friss ízt ad a páchoz.
Hagyd a húst a pácban állni legalább 2 órán át a hűtőben, hogy az ízek alaposan átjárják.
Minél tovább pácolod a húst, annál ízletesebb lesz. Akár egy éjszakán át is pácolhatod.
Melegítsd elő a grillsütőt közepes hőmérsékletre. Helyezd a tarja szeleteket a grillrácsra, és süsd őket oldalanként 6-8 percig, amíg szépen megpirulnak.
A közepes hőmérséklet segít, hogy a hús ne égjen meg kívül, hanem átsüljön belül.
Grillezés közben kenj rá még egy réteg BBQ szószt, hogy a hús szaftos maradjon és ízesebb legyen.
A szósz rétegezése segít, hogy a hús még ízletesebb és fényesebb legyen.
Tálald a BBQ sertéstarját friss salátával, sült burgonyával vagy grillezett zöldségekkel. Szórd meg friss rozmaringgal a tálalás előtt.
A rozmaring illata és íze remekül passzol a grillezett húsokhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.