A sertéstarjaszeleteket tisztítsd meg, majd sózd és borsozd mindkét oldalukat. Hagyd állni 15 percig.
A sózás elősegíti, hogy a hús megtartsa a nedvességét sütés közben.
Keverd össze a barbecue szószt, a mustárt, a mézet és a fokhagyma port egy tálban, hogy egységes mázat kapj.
A máz arányait ízlés szerint változtathatod. Ha édesebben szereted, tegyél több mézet.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra vagy a grillt közepes hőfokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral vagy kend ki olívaolajjal.
A sütőpapír megkönnyíti a takarítást, de az olívaolaj is megteszi, és még finomabb is lehet a végeredmény.
A sertéstarja szeleteket kend be a mázzal mindkét oldalukon, majd helyezd őket a tepsibe vagy a grillre.
Ügyelj, hogy a máz egyenletesen fedje a húst, hogy mindenhol ugyanolyan ízű legyen.
Süsd 20-25 percig, közben egyszer fordítsd meg és kenj rá még egy réteg mázat, hogy jól karamellizálódjon.
A máz rétegezése segít, hogy a hús még ízletesebb és fényesebb legyen. Figyeld, nehogy megégjen!
A kész sertéstarját friss petrezselyemmel megszórva, salátával vagy sült burgonyával tálald.
A petrezselyem frissességet ad az ételnek. Kínálhatsz mellé extra mártást is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.