Ropogós bécsi szelet citrommal és petrezselymes burgonyával tálalva

Bécsi szelet

A Bécsi szelet egy világhírű étel, amely az osztrák konyha büszkesége. A vékonyra szeletelt hús panírban sütve ropogósra, miközben a hús szaftos marad. A bécsi szelet tökéletes választás egy hétvégi ebédhez vagy vacsorához, és számos körettel, például krumplisalátával, remekül illik.

Ez a tradicionális étel rendkívül népszerű a világ számos országában, és bár többféle változata létezik, az eredeti bécsi szelet mindig a ropogós panír és a szaftos hús tökéletes egyensúlyáról híres.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
4 db Sertéskaraj
1 tk. Info
1 csipet Bors
100 g Liszt
2 db Tojás
150 g Zsemlemorzsa
200 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Klopfold ki a sertéskaraj szeleteket, majd sózd és borsozd meg mindkét oldalukat.

    A húst óvatosan klopfold, hogy ne szakadjon el. A klopfolás célja, hogy a hús vékonyabb és porhanyósabb legyen.

    2

    Forgasd meg a szeleteket lisztben, majd a felvert tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában.

    A panírozás sorrendje fontos. A liszt segít a tojásnak megtapadni, a tojás pedig a zsemlemorzsának. A zsemlemorzsa legyen finomra őrölt.

    3

    Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd a szeleteket közepes lángon aranybarnára mindkét oldalon.

    Az olaj legyen elég forró, de ne égesd meg. Ha az olaj nem elég forró, a szeletek megszívják magukat olajjal. A sütés során ne mozgassuk a szeleteket túl sokat.

    4

    Papírtörlőre szedd ki a kisült szeleteket, hogy a felesleges olajat felitassuk.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a szeletek ropogósabbak maradnak.

    5

    Tálald friss citromkarikákkal és burgonyakörettel.

    A citromlé kiemeli a hús ízét. Klasszikus köret a petrezselymes burgonya vagy a burgonyasaláta.