A bélszín steakeket alaposan töröld szárazra egy papírtörlővel. Ez segít abban, hogy a hús szépen megpiruljon a sütés során.
Minél szárazabb a hús felülete, annál jobban fog pirulni. Ne sajnáld a papírtörlőt!
A steakeket ízesítsd sóval, borssal, és egy kevés olívaolajjal. A fokhagymát zúzd össze, és tedd a hús mellé.
A sót közvetlenül a sütés előtt tedd a húsra, mert különben kiszívja a nedvességet. Használj tengeri sót vagy kóser sót a legjobb eredmény érdekében.
Egy serpenyőt hevíts fel erős lángon, és amikor forró, tedd bele a steakeket. Süsd mindkét oldalát 3-4 percig, amíg kívül ropogós, belül pedig a kívánt mértékben átsült lesz.
A serpenyőnek nagyon forrónak kell lennie, mielőtt beleteszed a húst. Használj öntöttvas serpenyőt a legjobb hőelosztásért. Ne mozgasd a húst a serpenyőben, amíg az egyik oldala meg nem pirult.
A steakeket vedd ki a serpenyőből, és hagyd pihenni 5 percig, hogy a húsban lévő szaftok egyenletesen eloszoljanak.
A pihentetés elengedhetetlen! Takard le a húst lazán alufóliával, hogy melegen tartsd, de ne párold meg.
Tálald a bélszín steakeket friss salátával, körettel, vagy egyszerűen egy szelet pirított kenyérrel.
Egy kevés vajjal meglocsolva még ízletesebb lesz tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.