Beshbarmak csirkével, gazdag zöldségekkel tálalva

Beshbarmak csirkével

A Beshbarmak egy hagyományos kazah étel, amely a közép-ázsiai kultúrákban népszerű. A recept alapja a csirkehús, amelyet fűszeres vízben főznek, és tálalnak friss, házi készítésű tésztával. Az étel gyakran társul különféle ünnepi eseményekhez, és egy tápláló, gazdag ízvilágú étel, amely a családi összejöveteleken mindig nagy népszerűségnek örvend.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Csirke
2 db Hagyma
4 db Krumpli
300 g Liszt
200 ml Víz
1 csipet Fűszerek (só, bors)
1 ek. Friss koriander
2 ek. Olaj
2 db Sárgarépa

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét tisztítsd meg, majd tedd fel főni egy nagy fazékban vízben, sóval és borssal. Főzd kb. 45-60 percig, amíg teljesen megpuhul.

    A csirke főzése közben időnként leszedheted a habot, hogy a leves tisztább legyen.

    2

    A hagymát és sárgarépát hámozd meg, majd vágd apróra. A krumplit is hámozd meg, és kockázd fel.

    A sárgarépát és krumplit apróra vágva gyorsabban megfőnek, és könnyebben egyesülnek a levesben.

    3

    A lisztből, vízből és egy csipet sóból készíts tésztát. Gyúrj belőle egy lágy tésztát, majd nyújtsd vékonyra.

    Ha a tészta túl kemény lenne, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben nyújtható legyen.

    4

    A tésztát vágd fel kisebb négyzetekre, és egy kis forrásban lévő vízben főzd meg őket 5-7 perc alatt.

    A tésztát ne főzd túl, hogy ne szakadjon szét. Akkor jó, ha a tészták a víz tetejére úsznak.

    5

    Miután a csirke megfőtt, vedd ki a húsról a bőrt, és szedd le a csontot. A csirkehúst apró darabokra tépd.

    A csirkehús ízletesebb, ha nem túl apró darabokra szeded, hanem nagyobb falatokra téped.

    6

    A főtt zöldségeket és csirkehúst tedd vissza a levesbe, és főzd tovább, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a leves ne legyen túl sűrű.

    7

    Tálald a beshbarmakot úgy, hogy a tészta alján a csirkehús, a zöldségek és a főtt tészta szerepeljenek.

    A tálalásnál egy kis friss korianderrel díszítheted, hogy még ínycsiklandóbbá tedd az ételt.