A csirkét tisztítsd meg, majd tedd fel főni egy nagy fazékban vízben, sóval és borssal. Főzd kb. 45-60 percig, amíg teljesen megpuhul.
A csirke főzése közben időnként leszedheted a habot, hogy a leves tisztább legyen.
A hagymát és sárgarépát hámozd meg, majd vágd apróra. A krumplit is hámozd meg, és kockázd fel.
A sárgarépát és krumplit apróra vágva gyorsabban megfőnek, és könnyebben egyesülnek a levesben.
A lisztből, vízből és egy csipet sóból készíts tésztát. Gyúrj belőle egy lágy tésztát, majd nyújtsd vékonyra.
Ha a tészta túl kemény lenne, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben nyújtható legyen.
A tésztát vágd fel kisebb négyzetekre, és egy kis forrásban lévő vízben főzd meg őket 5-7 perc alatt.
A tésztát ne főzd túl, hogy ne szakadjon szét. Akkor jó, ha a tészták a víz tetejére úsznak.
Miután a csirke megfőtt, vedd ki a húsról a bőrt, és szedd le a csontot. A csirkehúst apró darabokra tépd.
A csirkehús ízletesebb, ha nem túl apró darabokra szeded, hanem nagyobb falatokra téped.
A főtt zöldségeket és csirkehúst tedd vissza a levesbe, és főzd tovább, hogy az ízek összeérjenek.
Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a leves ne legyen túl sűrű.
Tálald a beshbarmakot úgy, hogy a tészta alján a csirkehús, a zöldségek és a főtt tészta szerepeljenek.
A tálalásnál egy kis friss korianderrel díszítheted, hogy még ínycsiklandóbbá tedd az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.