A lóhúst alaposan mosd meg, majd nagyobb darabokra vágd. Tedd egy nagy lábasba, önts rá vizet, és kezd el főzni. Adj hozzá sót és borsot. Főzd 1-1.5 órán át, amíg a hús megpuhul.
A lóhús gazdag ízű, ezért fontos, hogy az alap ízesítés egyszerű legyen, hogy a hús íze érvényesülhessen.
Amíg a hús fő, a hagymát és fokhagymát hámozd meg és vágd apróra. A sárgarépát és a krumplit is hámozd meg és vágd fel kockákra.
A hagymát és fokhagymát ne vágd túl apróra, hogy ne égjenek meg a főzés során.
A megpuhult húsról vedd le a felesleges zsiradékot, majd szedd szét kisebb darabokra.
A hús szétszedése után visszateszed a húslevet, hogy gazdag, húsos alapot kapj a szósznak.
Tedd a felaprított zöldségeket a húslevesbe, és főzd őket 10-15 percig, amíg megpuhulnak.
A zöldségek frissessége fontos, ezért ne főzd őket túl sokáig, hogy megőrizzék ízüket és textúrájukat.
Ezután adj hozzá a bulgurt a leveshez és főzd még 10 percig, amíg a bulgur megpuhul és felszívja az ízeket.
A bulgur gyorsan megfő, így ne hagyd sokáig a vízben, hogy ne legyen túlságosan puha.
Miután elkészült, tálald a levest egy tálban, és a tetejére tedd a széttépett húsdarabokat. Díszítsd apróra vágott petrezselyemmel és zöldhagymával.
A friss petrezselyem és zöldhagyma adja a legjobb friss ízt a beshbarmaknak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.