Beshbarmak lóhússal, tálalva friss petrezselyemmel és zöldhagymával

Beshbarmak lóhússal

A beshbarmak egy tradicionális kazah étel, amelyet főként lóhússal készítenek, és a története a nomád kazah népcsoportok konyhájához kapcsolódik. Az ételt a nomád életmódhoz alkalmazkodva készítették, ahol a hús és a bulgur adta a tápláló, egytál ételt. A beshbarmak gazdag, húsos alapú étel, amely zöldségekkel és bulgurral van gazdagítva. A lóhús különleges ízét kiemeli a friss petrezselyem és a zöldhagyma, amit az étel tetejére szórnak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 50 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Lóhús (lehet lapocka vagy comb)
2 db Hagyma
300 g Bulgur
4 db Krumpli
1 db Sárgarépa
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Petrezselyem
2 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lóhúst alaposan mosd meg, majd nagyobb darabokra vágd. Tedd egy nagy lábasba, önts rá vizet, és kezd el főzni. Adj hozzá sót és borsot. Főzd 1-1.5 órán át, amíg a hús megpuhul.

    A lóhús gazdag ízű, ezért fontos, hogy az alap ízesítés egyszerű legyen, hogy a hús íze érvényesülhessen.

    2

    Amíg a hús fő, a hagymát és fokhagymát hámozd meg és vágd apróra. A sárgarépát és a krumplit is hámozd meg és vágd fel kockákra.

    A hagymát és fokhagymát ne vágd túl apróra, hogy ne égjenek meg a főzés során.

    3

    A megpuhult húsról vedd le a felesleges zsiradékot, majd szedd szét kisebb darabokra.

    A hús szétszedése után visszateszed a húslevet, hogy gazdag, húsos alapot kapj a szósznak.

    4

    Tedd a felaprított zöldségeket a húslevesbe, és főzd őket 10-15 percig, amíg megpuhulnak.

    A zöldségek frissessége fontos, ezért ne főzd őket túl sokáig, hogy megőrizzék ízüket és textúrájukat.

    5

    Ezután adj hozzá a bulgurt a leveshez és főzd még 10 percig, amíg a bulgur megpuhul és felszívja az ízeket.

    A bulgur gyorsan megfő, így ne hagyd sokáig a vízben, hogy ne legyen túlságosan puha.

    6

    Miután elkészült, tálald a levest egy tálban, és a tetejére tedd a széttépett húsdarabokat. Díszítsd apróra vágott petrezselyemmel és zöldhagymával.

    A friss petrezselyem és zöldhagyma adja a legjobb friss ízt a beshbarmaknak.