Bhakri indiai kemény laposkenyér frissen sütve

Bhakri - Indiai kemény laposkenyér

A bhakri egy hagyományos indiai laposkenyér, amelyet főként Maharashtra és Gujarat régióiban fogyasztanak. Ez a keményebb textúrájú kenyér tökéletes kísérője a fűszeres indiai ételeknek, mivel jól felszívja a curry-k és mártások ízeit. A bhakri tésztája egyszerű és gyorsan elkészíthető, mivel nem igényel kelesztést. Sok indiai család mindennapi étrendjének alapvető része, és gyakran vajjal vagy ghível megkenve fogyasztják. A száraz, ropogós textúrája miatt hosszabb ideig eltartható, így ideális útravalóként is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Teljes kiőrlésű liszt
250 ml Víz
5 g
20 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.

    Használj teljes kiőrlésű lisztet a hagyományos íz eléréséhez.

    2

    Add hozzá az olajat és a vizet, majd gyúrd kemény, de rugalmas tésztává.

    A víz mennyiségét fokozatosan adagold, hogy ne legyen túl lágy a tészta. A tészta akkor jó, ha nem ragad a kézhez.

    3

    Oszd a tésztát 6 egyenlő részre, majd formázz belőlük golyókat.

    A golyókat takard le egy nedves ruhával, hogy ne száradjanak ki.

    4

    Nyújtsd ki a golyókat kb. 5-6 mm vastagságú körökké.

    Használj lisztet a nyújtáshoz, hogy ne ragadjon a tészta az asztalhoz.

    5

    Melegíts fel egy száraz serpenyőt közepes lángon, és süsd a laposkenyereket oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarna foltok jelennek meg.

    A serpenyő legyen forró, de ne égesd meg a kenyereket. Nyomkodd le egy spatulával a kenyereket sütés közben, hogy egyenletesen süljenek.

    6

    Tálald melegen vajjal vagy ghível megkenve, és fogyaszd mártásokkal vagy curry-vel.

    Azonnal fogyaszd, amíg meleg és puha.