Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.
Használj teljes kiőrlésű lisztet a hagyományos íz eléréséhez.
Add hozzá az olajat és a vizet, majd gyúrd kemény, de rugalmas tésztává.
A víz mennyiségét fokozatosan adagold, hogy ne legyen túl lágy a tészta. A tészta akkor jó, ha nem ragad a kézhez.
Oszd a tésztát 6 egyenlő részre, majd formázz belőlük golyókat.
A golyókat takard le egy nedves ruhával, hogy ne száradjanak ki.
Nyújtsd ki a golyókat kb. 5-6 mm vastagságú körökké.
Használj lisztet a nyújtáshoz, hogy ne ragadjon a tészta az asztalhoz.
Melegíts fel egy száraz serpenyőt közepes lángon, és süsd a laposkenyereket oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarna foltok jelennek meg.
A serpenyő legyen forró, de ne égesd meg a kenyereket. Nyomkodd le egy spatulával a kenyereket sütés közben, hogy egyenletesen süljenek.
Tálald melegen vajjal vagy ghível megkenve, és fogyaszd mártásokkal vagy curry-vel.
Azonnal fogyaszd, amíg meleg és puha.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.