Bharwa Aloo, fűszeres töltött burgonya kívül ropogósra sütve

Bharwa Aloo (töltött burgonya)

Bharwa Aloo, azaz töltött burgonya egy klasszikus indiai étel, amelyet különféle fűszerekkel és friss hozzávalókkal töltenek meg. Az étel gazdag ízvilágot kínál, és gyakran szolgálják köretként vagy önálló étkezésként. A fűszeres burgonya különleges változata lehet a hétköznapi ételeknek, és minden falatja egy új ízélményt ad. Az étel különösen népszerű az indiai családi összejöveteleken.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Burgonya
2 ek. Szezámmag
2 ek. Cilantro (friss koriander)
1 tk. Kömény
1 tk. Garam masala
1 tk. Fűszerpaprika
2 gerezd Fokhagyma
2 db Zöld chili
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyákat alaposan mosd meg, majd főzd meg héjastól sós vízben 20-25 percig, amíg megpuhulnak. Ha elkészültek, hámozd meg őket, és óvatosan vágd fel félbe.

    A burgonya főzése után érdemes kicsit lehűteni, hogy könnyebben tudd kezelni.

    2

    A burgonyák belsejét egy kanállal óvatosan kanalazd ki, és tedd félre a kanálból kiszedett burgonyát egy tálba.

    A burgonya héját óvatosan kell eltávolítani, hogy a forma megmaradjon, és könnyen megtölthesd.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és zöld chilit. Pirítsd 1-2 percig, hogy kioldódjon az ízük.

    A fokhagymát ne pirítsd túl sokáig, mert keserű lesz, ha megég.

    4

    Add hozzá a fűszerpaprikát, köményt, garam masalát, és pirítsd tovább 1 percig, hogy az összes fűszer kiadja az ízét.

    Ha a fűszereket pirítod, azok jobban kioldódnak, és intenzívebb ízt adnak az ételnek.

    5

    Tedd a tálba a burgonya belsejét, és keverd el a fűszeres olajjal. Add hozzá a szezámmagot, koriandert, és citromlevet. Keverd össze, amíg homogén tölteléket kapsz.

    A szezámmag extra ropogósságot ad a tölteléknek, így érdekes textúrát ad az ételnek.

    6

    Egy evőkanál segítségével töltsd meg a burgonyákat a kész fűszeres töltelékkel. Ügyelj arra, hogy jól megtömöd a burgonyát.

    Ha a töltelék túl sok, ne aggódj, mindig maradhat belőle, amit más ételhez felhasználhatsz.

    7

    A töltött burgonyákat tálalás előtt süsd meg egy serpenyőben egy kevés olajon, hogy kívül ropogósak legyenek. 2-3 perc mindkét oldalán bőven elegendő.

    A burgonya ropogósra sütése előtt ügyelj arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, hogy ne égjen meg.

    8

    Tálald melegen, és szórj rá egy kis friss koriandert, hogy díszítsd.