Bhuna Beef fokhagymával, tálalva friss korianderrel

Bhuna Beef fokhagymával

A Bhuna Beef egy hagyományos indiai étel, amely a marhahús pörkölésére épít, és számos fűszerrel gazdagítják, mint a garam masala, kömény és kurkuma. A tamarind paszta különleges savanykás ízt ad az ételnek, amely remekül ellensúlyozza a hús gazdag ízét. A Bhuna Beef gyakran szerepel a különféle ünnepi étkezéseken, és a fűszeres, mély ízeket kedvelők számára ideális választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
5 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 db Friss paradicsom
1 tk. Garam masala
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkuma
1 csokor Cilantro (koriander)
2 ek. Szezámmagolaj
1 ek. Tamarind paszta
500 ml Víz
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kis kockákra, majd sózd és borsozd meg.

    A hús pörkölésével gazdagabb ízeket érhetsz el, ha előbb picit megpirítod.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paradicsomot pedig kockázd fel.

    A hagymát pürésítheted is, hogy ne legyenek nagy darabok az ételben.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel a szezámmagolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát.

    A hagymát pirítsd meg aranybarnára, hogy jobban kioldódjanak az ízek.

    4

    Add hozzá a marhahúst, és pirítsd minden oldalát, amíg szép barna nem lesz.

    A hús pörkölésével a fűszerek jobban kioldódnak, és ízletesebb lesz.

    5

    Tedd hozzá a fűszereket (garam masala, kömény, kurkuma), és pirítsd tovább egy-két percig.

    A fűszerek megpirítása segít, hogy az ízek jobban kioldódjanak.

    6

    A paradicsomot add hozzá a húshoz, és főzd 5-10 percig, amíg megpuhul.

    A paradicsom a hús párolásában segít, hogy szép szaftos legyen.

    7

    Öntsd rá a vizet és a tamarind pasztát, majd főzd a húst, amíg megpuhul, kb. 30-40 percig.

    A tamarind paszta egy különleges savanykás ízt ad, ami jól ellensúlyozza a fűszeres ízeket.

    8

    Amikor a hús megpuhult, szórd meg friss korianderrel és keverd jól össze.

    A koriander friss íze kiemeli a pörkölt gazdag fűszerességét.

    9

    Tálald melegen rizzsel vagy naan kenyérrel.

    Ez az étel tökéletes választás egy kiadós vacsorához, jól illik hozzá a basmati rizs.