A marhahúst vágd kis kockákra, majd sózd és borsozd meg.
A hús pörkölésével gazdagabb ízeket érhetsz el, ha előbb picit megpirítod.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paradicsomot pedig kockázd fel.
A hagymát pürésítheted is, hogy ne legyenek nagy darabok az ételben.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel a szezámmagolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát.
A hagymát pirítsd meg aranybarnára, hogy jobban kioldódjanak az ízek.
Add hozzá a marhahúst, és pirítsd minden oldalát, amíg szép barna nem lesz.
A hús pörkölésével a fűszerek jobban kioldódnak, és ízletesebb lesz.
Tedd hozzá a fűszereket (garam masala, kömény, kurkuma), és pirítsd tovább egy-két percig.
A fűszerek megpirítása segít, hogy az ízek jobban kioldódjanak.
A paradicsomot add hozzá a húshoz, és főzd 5-10 percig, amíg megpuhul.
A paradicsom a hús párolásában segít, hogy szép szaftos legyen.
Öntsd rá a vizet és a tamarind pasztát, majd főzd a húst, amíg megpuhul, kb. 30-40 percig.
A tamarind paszta egy különleges savanykás ízt ad, ami jól ellensúlyozza a fűszeres ízeket.
Amikor a hús megpuhult, szórd meg friss korianderrel és keverd jól össze.
A koriander friss íze kiemeli a pörkölt gazdag fűszerességét.
Tálald melegen rizzsel vagy naan kenyérrel.
Ez az étel tökéletes választás egy kiadós vacsorához, jól illik hozzá a basmati rizs.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.