Bhuna Beef fokhagymĂĄval, tĂĄlalva friss korianderrel

Bhuna Beef fokhagymĂĄval

A Bhuna Beef egy hagyomĂĄnyos indiai Ă©tel, amely a marhahĂșs pörkölĂ©sĂ©re Ă©pĂ­t, Ă©s szĂĄmos fƱszerrel gazdagĂ­tjĂĄk, mint a garam masala, kömĂ©ny Ă©s kurkuma. A tamarind paszta kĂŒlönleges savanykĂĄs Ă­zt ad az Ă©telnek, amely remekĂŒl ellensĂșlyozza a hĂșs gazdag Ă­zĂ©t. A Bhuna Beef gyakran szerepel a kĂŒlönfĂ©le ĂŒnnepi Ă©tkezĂ©seken, Ă©s a fƱszeres, mĂ©ly Ă­zeket kedvelƑk szĂĄmĂĄra ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs
⭕ 5 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 db Friss paradicsom
⭕ 1 tk. Garam masala
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 tk. Kurkuma
⭕ 1 csokor Cilantro (koriander)
⭕ 2 ek. Szezámmagolaj
⭕ 1 ek. Tamarind paszta
⭕ 500 ml Víz
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst vĂĄgd kis kockĂĄkra, majd sĂłzd Ă©s borsozd meg.

    A hĂșs pörkölĂ©sĂ©vel gazdagabb Ă­zeket Ă©rhetsz el, ha elƑbb picit megpirĂ­tod.

    2

    A hagymåt és fokhagymåt apróra vågd, a paradicsomot pedig kockåzd fel.

    A hagymĂĄt pĂŒrĂ©sĂ­theted is, hogy ne legyenek nagy darabok az Ă©telben.

    3

    Egy nagy serpenyƑben melegĂ­tsd fel a szezĂĄmmagolajat, majd pirĂ­tsd meg benne a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt.

    A hagymĂĄt pirĂ­tsd meg aranybarnĂĄra, hogy jobban kioldĂłdjanak az Ă­zek.

    4

    Add hozzĂĄ a marhahĂșst, Ă©s pirĂ­tsd minden oldalĂĄt, amĂ­g szĂ©p barna nem lesz.

    A hĂșs pörkölĂ©sĂ©vel a fƱszerek jobban kioldĂłdnak, Ă©s Ă­zletesebb lesz.

    5

    Tedd hozzå a fƱszereket (garam masala, kömény, kurkuma), és pirítsd tovåbb egy-két percig.

    A fƱszerek megpirítåsa segít, hogy az ízek jobban kioldódjanak.

    6

    A paradicsomot add hozzĂĄ a hĂșshoz, Ă©s fƑzd 5-10 percig, amĂ­g megpuhul.

    A paradicsom a hĂșs pĂĄrolĂĄsĂĄban segĂ­t, hogy szĂ©p szaftos legyen.

    7

    Öntsd rĂĄ a vizet Ă©s a tamarind pasztĂĄt, majd fƑzd a hĂșst, amĂ­g megpuhul, kb. 30-40 percig.

    A tamarind paszta egy kĂŒlönleges savanykĂĄs Ă­zt ad, ami jĂłl ellensĂșlyozza a fƱszeres Ă­zeket.

    8

    Amikor a hĂșs megpuhult, szĂłrd meg friss korianderrel Ă©s keverd jĂłl össze.

    A koriander friss íze kiemeli a pörkölt gazdag fƱszerességét.

    9

    Tålald melegen rizzsel vagy naan kenyérrel.

    Ez az étel tökéletes vålasztås egy kiadós vacsoråhoz, jól illik hozzå a basmati rizs.