A marhahúst vágd kisebb kockákra, hogy könnyen megpuhuljon a főzés során.
A marhahúst próbáld egyenlő méretű darabokra vágni, hogy mindegyik egyformán főjön.
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel a mustárolajat. Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és párold őket üvegesre.
A mustárolajnak intenzív íze van, ezért ügyelj arra, hogy ne hevítsd túl magas hőmérsékleten, hogy ne égjen meg.
Amikor a hagyma üvegesre pirult, add hozzá a pirospaprikát, köményt és a reszelt gyömbért. Keverd össze, hogy az ízek kioldódjanak.
A fűszereket mindig pirítsd egy kicsit, hogy intenzívebb ízt kapjanak.
Add hozzá a marhahúst, és süsd meg minden oldalát 5-7 percig, amíg szépen megpirul és kiadja a levét.
A hús megfelelő pirítása segít, hogy gazdagabb ízt adjon a pörköltnek.
Öntsd hozzá a vizet, sózd, borsozd ízlés szerint, majd tedd rá a fedőt, és főzd alacsony lángon 1-1,5 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul.
Ne feledd, hogy a lassú főzés segít a húsnak megpuhulni és az ízeknek összeérni.
Ha a hús megpuhult, szórd meg friss korianderrel, és egy friss lime levével locsold meg a pörköltet.
A lime leve frissítő ízt ad, és segít kiegyensúlyozni a mustárolaj erősebb ízét.
Tálald rizzsel vagy friss naan kenyérrel, és élvezd a gazdag, ínycsiklandó ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.