Bhuna beef mustárolajjal, gazdag marhahúsos pörkölt fűszeres szószban

Bhuna beef mustárolajjal

A bhuna beef egy hagyományos indiai étel, amely szaftos marhahús darabokat tartalmaz, melyeket fűszeres szószban főznek. A mustárolaj használata az ételben egy különleges, erőteljes ízt ad, míg a fűszerek és a koriander frissessége tökéletesen kiegészíti a pörköltet. Ezt az ételt gyakran tálalják rizzsel vagy naan kenyérrel, hogy minden ízét kiélvezhesd.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 perc
Teljes 1 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Marhahús (pörkölni való)
3 ek. Mustárolaj
2 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
1 tk. Pirospaprika
1 tk. Kömény
2 ág Cilantro (koriander)
1 tk.
0.5 tk. Bors
1.5 l Víz
1 db Friss lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb kockákra, hogy könnyen megpuhuljon a főzés során.

    A marhahúst próbáld egyenlő méretű darabokra vágni, hogy mindegyik egyformán főjön.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel a mustárolajat. Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és párold őket üvegesre.

    A mustárolajnak intenzív íze van, ezért ügyelj arra, hogy ne hevítsd túl magas hőmérsékleten, hogy ne égjen meg.

    3

    Amikor a hagyma üvegesre pirult, add hozzá a pirospaprikát, köményt és a reszelt gyömbért. Keverd össze, hogy az ízek kioldódjanak.

    A fűszereket mindig pirítsd egy kicsit, hogy intenzívebb ízt kapjanak.

    4

    Add hozzá a marhahúst, és süsd meg minden oldalát 5-7 percig, amíg szépen megpirul és kiadja a levét.

    A hús megfelelő pirítása segít, hogy gazdagabb ízt adjon a pörköltnek.

    5

    Öntsd hozzá a vizet, sózd, borsozd ízlés szerint, majd tedd rá a fedőt, és főzd alacsony lángon 1-1,5 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul.

    Ne feledd, hogy a lassú főzés segít a húsnak megpuhulni és az ízeknek összeérni.

    6

    Ha a hús megpuhult, szórd meg friss korianderrel, és egy friss lime levével locsold meg a pörköltet.

    A lime leve frissítő ízt ad, és segít kiegyensúlyozni a mustárolaj erősebb ízét.

    7

    Tálald rizzsel vagy friss naan kenyérrel, és élvezd a gazdag, ínycsiklandó ételt.