Bhuna khichuri marhahússal, fűszeres rizs és lencse marhahússal és kókusztejjel

Bhuna khichuri marhahússal

A bhuna khichuri egy hagyományos indiai étel, amelyet rizsből és lencséből készítenek, és gyakran fűszeres húsokkal, például marhahússal tálalják. Az étel gazdag ízekkel és fűszerekkel készül, a kókusztej pedig krémes alapot ad neki. A khichuri az indiai konyha egyik alapétele, és az ünnepi asztalokra is gyakran kerül, mivel könnyen elkészíthető és rendkívül ízletes.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (pl. lapocka vagy comb)
200 g Rizs
100 g Lencse
2 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Ginger (gyömbér)
2 db Zöld chili
100 ml Tejföl
100 ml Kókusztej
1 tk.
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Kömény
1 tk. Garam masala
2 ek. Olaj
1 ág Cilantro (koriander)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd fel kis kockákra, majd egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevíts olajat. A hús darabokat pirítsd meg minden oldalán, amíg szép barna nem lesz.

    A hús szép pirítása elengedhetetlen, hogy gazdag ízt kapjunk.

    2

    A hagymákat és fokhagymát vágd apróra, a gyömbért pedig reszeld le. A zöld chiliket apróra vágd. Egy másik serpenyőben pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma pirítása során ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    3

    A fokhagymás hagymához add hozzá a reszelt gyömbért és a zöld chiliket, majd pirítsd őket pár percig. Ezután add hozzá a garam masalát, köményt, borsot és a sót, és keverd jól össze.

    A fűszerek pirítása kihozza azok ízét, és gazdagítja az ételt.

    4

    A pirított fűszerekhez add hozzá a marhahúst és pirítsd tovább, amíg a hús teljesen átsül. Ezt követően öntsd hozzá a kókusztejet és a tejfölt, és keverd jól össze.

    Ha a hús túlságosan száraznak tűnik, adj hozzá egy kis vizet, hogy lágyabb legyen.

    5

    Közben a rizst és lencsét alaposan mosd át, majd egy másik lábasban hevíts olajat, és pirítsd meg a rizst és lencsét pár percig.

    A pirítás segít, hogy a rizs jobban megőrizze az állagát főzés közben.

    6

    Amikor a rizs és a lencse megpirult, add hozzá a húsos keveréket, majd önts rá vizet (kb. 500 ml), és főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a rizs és lencse megpuhul.

    Ha szükséges, még pótolhatod a vizet, hogy a rizs ne égjen meg, és a köret ne legyen száraz.

    7

    Miután elkészült, szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.

    A koriander frissessége remekül kiegészíti a fűszeres ízeket.