Egy kis tálban keverd össze a meleg vizet, az élesztőt és a cukrot. Hagyd állni 10 percig, amíg az élesztő felfut.
A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. Ha 10 perc után nem fut fel az élesztő, akkor valószínűleg lejárt a szavatossága, és új élesztőre lesz szükséged.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.
Öntsd hozzá az élesztős keveréket, majd gyúrd össze egy lágy, de rugalmas tésztává.
Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet, de ne túl sokat, mert akkor kemény lesz a kenyér.
Takard le, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1,5 órán át, amíg duplájára nő.
A kelesztéshez ideális hőmérséklet 25-28°C. Ha nincs meleg helyed, tedd a tálat a sütőbe, és kapcsold be a világítást.
Oszd a tésztát 8 egyenlő részre, majd formázz belőlük kis korongokat.
A korongokat érdemes egyenként mérlegen lemérni, hogy biztosan egyforma méretűek legyenek.
A korongok közepét nyomd be az ujjaddal, hogy mélyedést alakíts ki bennük.
A mélyedés legyen elég mély, hogy beleférjen a töltelék.
Töltsd meg a mélyedéseket apróra vágott hagymával, majd szórd meg mákkal.
A hagymát előzőleg pirítsd meg egy kevés olajon, hogy édesebb legyen.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és süsd a bialy-kat 12-15 percig, amíg aranybarnára sülnek.
Sütés előtt kend meg a bialy-kat egy kevés vízzel, hogy szép fényesek legyenek.
Hagyd kihűlni rácson, majd tálald frissen vajjal vagy sajtkrémmel.
Azonnal fogyaszd, amíg friss és puha.
Egy kis tálban keverd össze a meleg vizet, az élesztőt és a cukrot. Hagyd állni 10 percig, amíg az élesztő felfut.
A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. Ha 10 perc után nem fut fel az élesztő, akkor valószínűleg lejárt a szavatossága, és új élesztőre lesz szükséged.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.
Öntsd hozzá az élesztős keveréket, majd gyúrd össze egy lágy, de rugalmas tésztává.
Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet, de ne túl sokat, mert akkor kemény lesz a kenyér.
Takard le, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1,5 órán át, amíg duplájára nő.
A kelesztéshez ideális hőmérséklet 25-28°C. Ha nincs meleg helyed, tedd a tálat a sütőbe, és kapcsold be a világítást.
Oszd a tésztát 8 egyenlő részre, majd formázz belőlük kis korongokat.
A korongokat érdemes egyenként mérlegen lemérni, hogy biztosan egyforma méretűek legyenek.
A korongok közepét nyomd be az ujjaddal, hogy mélyedést alakíts ki bennük.
A mélyedés legyen elég mély, hogy beleférjen a töltelék.
Töltsd meg a mélyedéseket apróra vágott hagymával, majd szórd meg mákkal.
A hagymát előzőleg pirítsd meg egy kevés olajon, hogy édesebb legyen.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és süsd a bialy-kat 12-15 percig, amíg aranybarnára sülnek.
Sütés előtt kend meg a bialy-kat egy kevés vízzel, hogy szép fényesek legyenek.
Hagyd kihűlni rácson, majd tálald frissen vajjal vagy sajtkrémmel.
Azonnal fogyaszd, amíg friss és puha.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.