Bibim naengmyeon, koreai hideg tészta friss zöldségekkel és fűszeres szósszal

Bibim naengmyeon

A bibim naengmyeon egy tradicionális koreai étel, amelyet leginkább nyáron fogyasztanak. A hideg tészta fűszeres, édes-savanyú szósszal van keverve, és friss zöldségekkel tálalják. Az étel különlegessége, hogy mind ízben, mind textúrában gazdag, a friss uborka és a pörkölt szezámmag adja meg a tökéletes kiegészítőt a fűszeres tésztához. Az étel hagyományosan koreai utcai étkezésekben kapható, de otthon is könnyedén elkészíthető. A bibim naengmyeon nemcsak ízletes, hanem frissítő is, és egy igazán különleges étkezés élményét nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Naengmyeon tészta (hideg koreai tészta)
2 ek. Piros chili pasta (gochujang)
100 g Szójabab csíra
1 db Uborka
2 db Főtt tojás
1 tk. Pörkölt szezámmag
1 ek. Fehér ecet
1 ek. Friss koriander
1 ek. Szezámolaj
1 tk. Barna cukor
1 szegfű Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A naengmyeon tésztát főzd meg a csomagolás utasításai szerint, majd tedd hideg vízbe, hogy lehűljön.

    A tésztát jól át kell öblíteni hideg vízzel, hogy eltávolítsuk a felesleges kemikáliákat és ne ragadjon össze.

    2

    Készítsd el a szószt: egy kis tálban keverd össze a gochujangot (chili pastát), szezámolajat, barna cukrot, fehér ecetet és a finomra aprított fokhagymát.

    A szószban használt gochujang mennyisége határozza meg az étel csípősségét, így ezt ízlés szerint változtathatod.

    3

    A főtt tojásokat törd félbe, és tedd félre. Az uborkát hámozd meg, majd vágd hosszában vékony csíkokra.

    A friss uborka ad egy kis frissességet és ropogósságot, így ne hagyd el az uborkát!

    4

    A tésztát szűrd le, majd egy tálba tedd. Öntsd rá a kész szószt, és alaposan keverd össze, hogy mindenhol bevonja a tésztát.

    Ügyelj arra, hogy a szósz ne legyen túl híg, mert az étel állaga akkor kevésbé lesz krémes.

    5

    Tálald a tésztát egy mély tálban. A tetejére tedd az uborkát, a főtt tojást, a szójabab csírát, és szórd meg pörkölt szezámmaggal és friss korianderrel.

    A szezámmag fokozza az étel ízét és textúráját, míg a koriander frissességet ad.