Bicol Express burgonyával
Hozzávalók
Allergén Információk
Elkészítés
A csirkecomb filéket vágjuk kisebb darabokra, majd egy tálban keverjük össze a szójaszószt, halpácoló szószt, sót és borsot. Hagyjuk marinálódni 15-20 percig.
A krumplit hámozzuk meg, majd kockázzuk fel egyenlő darabokra. A fokhagymát és a vöröshagymát is apróra vágjuk.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és fokhagymát, és pirítsuk őket üvegesre.
Adjuk hozzá a marinált csirkecomb darabokat, és pirítsuk őket, amíg minden oldalon szépen meg nem barnulnak.
Amikor a csirke már megpirult, adjuk hozzá a felkockázott krumplit, és egy kevés vizet, hogy egy kicsit párolódjon.
Öntsük hozzá a kókusztejet, majd forraljuk fel, és lassú tűzön főzzük 20-25 percig, amíg a csirke és a krumpli teljesen megpuhul.
Amikor minden megfőtt, a Bicol Express kész is. Tálaljuk forrón, friss rizs kíséretében.
Hozzávalók
- 500 g Csirkecomb filé
- 400 ml Kókusztej
- 3 db Krumpli
- 1 db Vöröshagyma
- 4 gerezd Fokhagyma
- 2 db Zöld chili
- 2 ek. Halpácoló szósz
- 2 ek. Szójaszósz
- 1 csipet Só
- 1 csipet Friss bors
- 2 ek. Olaj