Bicol Express burgonyával, gazdag kókusztejjel és csirkével

Bicol Express burgonyával

A Bicol Express egy hagyományos filipínó étel, amely kókusztejet, csirkehúst és fűszeres hozzávalókat tartalmaz. A recept különböző változatai léteznek, de a Bicol Express burgonyával egy különleges twistet ad az ételnek. A gazdag kókusztej és a friss burgonya tökéletesen kiegészíti a csirke ízét, miközben az étel igazi comfort food érzést nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkecomb filé
400 ml Kókusztej
3 db Krumpli
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 db Zöld chili
2 ek. Halpácoló szósz
2 ek. Szójaszósz
1 csipet
1 csipet Friss bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecomb filéket vágjuk kisebb darabokra, majd egy tálban keverjük össze a szójaszószt, halpácoló szószt, sót és borsot. Hagyjuk marinálódni 15-20 percig.

    A marination segít, hogy a hús ízesebb legyen. Ne hagyjuk túl sokáig, mert a só miatt túlságosan puhává válhat.

    2

    A krumplit hámozzuk meg, majd kockázzuk fel egyenlő darabokra. A fokhagymát és a vöröshagymát is apróra vágjuk.

    A krumpli egyenletes sütése érdekében próbáljunk hasonló nagyságú darabokat vágni.

    3

    Egy nagy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és fokhagymát, és pirítsuk őket üvegesre.

    A hagyma pirítása során ne hagyjuk megégni, mert keserű lesz. Ha szükséges, alacsonyabb hőfokon folytassuk.

    4

    Adjuk hozzá a marinált csirkecomb darabokat, és pirítsuk őket, amíg minden oldalon szépen meg nem barnulnak.

    A csirke egyenletes pirításához ne zsúfoljuk túl a serpenyőt, különben nem sülnek meg jól.

    5

    Amikor a csirke már megpirult, adjuk hozzá a felkockázott krumplit, és egy kevés vizet, hogy egy kicsit párolódjon.

    A víz segít, hogy a krumpli hamarabb megpuhuljon. Ha szeretnénk, hozzáadhatunk egy csipet sót a krumpli ízesítéséhez.

    6

    Öntsük hozzá a kókusztejet, majd forraljuk fel, és lassú tűzön főzzük 20-25 percig, amíg a csirke és a krumpli teljesen megpuhul.

    A kókusztej gazdag, krémes ízt ad a főzés során. Ha túl sűrűvé válik, egy kevés vizet adhatunk hozzá.

    7

    Amikor minden megfőtt, a Bicol Express kész is. Tálaljuk forrón, friss rizs kíséretében.