A basmati rizst alaposan öblĂtsĂŒk le, majd ĂĄztassuk 30 percig hideg vĂzben. A marhahĂșst darabokra vĂĄgjuk Ă©s joghurtban, kurkumĂĄban, kömĂ©nyben, paprikĂĄban Ă©s sĂłban pĂĄcoljuk 1 ĂłrĂĄn keresztĂŒl.
A rizst mindig jĂłl öblĂtsĂŒk le, hogy a kemikĂĄliĂĄk eltƱnjenek Ă©s a rizs szĂ©p, szemcsĂ©s maradjon a fĆzĂ©s vĂ©gĂ©n.
A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt finomra vĂĄgjuk. A gyömbĂ©rt reszeljĂŒk le. A friss koriandert Ă©s mentĂĄt aprĂtsuk fel.
A koriander Ă©s menta friss Ăzt ad a biryaninak. Ha nem talĂĄlunk frisset, hasznĂĄlhatunk szĂĄrĂtott vĂĄltozatot is.
Egy nagy lĂĄbasban, olĂvaolajon pirĂtsuk meg a hagymĂĄt, fokhagymĂĄt Ă©s gyömbĂ©rt, amĂg a hagyma ĂŒveges nem lesz.
Ne pirĂtsuk tĂșl a hagymĂĄt, mert akkor keserƱvĂ© vĂĄlik. Az ĂŒveges ĂĄllapot a cĂ©l, hogy enyhe Ă©des Ăzt adjon.
Adjuk hozzĂĄ a marhahĂșst, Ă©s pirĂtsuk 5-10 percig, hogy a hĂșs minden oldala megpiruljon.
A marhahĂșs pirĂtĂĄsĂĄval jobban megĆrizzĂŒk az Ăzeket, Ă©s a hĂșs szaftosabb marad.
Adjuk hozzĂĄ a fƱszereket (kömĂ©ny, fahĂ©j, szegfƱszeg, lestyĂĄn, kurkuma) Ă©s keverjĂŒk alaposan össze. FĆzzĂŒk tovĂĄbb 5 percig.
A fƱszerek pirĂtĂĄsa sorĂĄn az illatuk elĆjön, Ă©s jobban felszabadĂtjĂĄk az aromĂĄjukat.
EzutĂĄn adjuk hozzĂĄ a tejet Ă©s a joghurtot, keverjĂŒk jĂłl össze, Ă©s fĆzzĂŒk 10-15 percig, amĂg a marhahĂșs megpuhul.
A tej és joghurt kombinåciója selymes, krémes ållagot ad a biryaninak.
Közben a rizst forrĂĄsban lĂ©vĆ sĂłs vĂzben fĆzzĂŒk meg al dente ĂĄllagra, majd leszƱrjĂŒk.
A rizst sose fĆzzĂŒk tĂșl, mert a biryani vĂ©gĂ©n, a kĂ©sz Ă©telben pĂĄrolĂłdni fog, Ă©s akkor lesz tökĂ©letes ĂĄllagĂș.
Egy nagy tĂĄlban, rĂ©tegezzĂŒk a rizst Ă©s a marhahĂșsos keverĂ©ket. Az utolsĂł rĂ©teg rizs legyen, majd szĂłrjuk meg friss korianderrel Ă©s mentĂĄval.
A rĂ©tegezĂ©snĂ©l ĂŒgyeljĂŒnk arra, hogy a rizs Ă©s hĂșs egyenletesen eloszoljon.
Takarjuk le Ă©s pĂĄroljuk 10-15 percig, hogy az Ăzek jĂłl összeĂ©rjenek.
A pĂĄrolĂĄs sorĂĄn az Ăzek mĂ©g jobban összeĂ©rnek, Ă©s a rizs felszĂvja a gazdag fƱszeres szĂłszt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.