Egy nagy tálban keverd össze a narancslevet, citromlevet, zúzott fokhagymát, sót, borsot és köményt. Helyezd bele a marhahús szeleteket, és hagyd pácolódni legalább 30 percig.
A húst akár egy éjszakán át is pácolhatod a hűtőben, hogy még ízletesebb legyen.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a szeletelt hagymát, és pirítsd 5-7 percig, amíg áttetszővé és enyhén aranyszínűvé válik.
A hagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz. Fontos, hogy édes és puha maradjon.
Vedd ki a marhahúst a pácból, és tedd a serpenyőbe. Süsd mindkét oldalát 3-4 percig, amíg szép barna kérget kap.
A serpenyő legyen elég forró, hogy a hús gyorsan kérget kapjon, így a belseje szaftos marad.
Öntsd a maradék pácot a serpenyőbe, és csökkentsd a hőt. Főzd alacsony lángon további 5-10 percig, amíg a hús teljesen átsül, és az ízek összeérnek.
Ha a pác túl gyorsan elfő, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.
Tálald a Bistec Encebollado-t forrón, friss petrezselyemmel megszórva. Kínálj mellé rizst, sült banánt vagy salátát.
A friss petrezselyem frissességet és ízt ad az ételnek. A sült banán édes kiegészítője a sós húsnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.