Bistec Encebollado tálalva hagymával és körettel

Bistec Encebollado

A Bistec Encebollado a latin-amerikai konyha egyik klasszikus fogása, amelyet egyszerűsége és ízvilága miatt generációk óta kedvelnek. A lédús marhahús szeletek és az édeskés pirított hagyma harmóniája tökéletesen testesíti meg a régió gazdag gasztronómiai hagyományait. Gyakran tálalják rizs vagy sült banán kíséretében, és számos családi étkezés szíve-lelke Latin-Amerikában. Ez az étel nemcsak a hétköznapi ebédek sztárja, hanem ünnepi asztalokon is gyakran megjelenik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús szeletek
2 db Vöröshagyma (vékonyra szeletelve)
3 gerezd Fokhagyma (zúzott)
100 ml Narancslé
50 ml Citromlé
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Őrölt kömény
10 g Petrezselyem (aprítva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a narancslevet, citromlevet, zúzott fokhagymát, sót, borsot és köményt. Helyezd bele a marhahús szeleteket, és hagyd pácolódni legalább 30 percig.

    A húst akár egy éjszakán át is pácolhatod a hűtőben, hogy még ízletesebb legyen.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a szeletelt hagymát, és pirítsd 5-7 percig, amíg áttetszővé és enyhén aranyszínűvé válik.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz. Fontos, hogy édes és puha maradjon.

    3

    Vedd ki a marhahúst a pácból, és tedd a serpenyőbe. Süsd mindkét oldalát 3-4 percig, amíg szép barna kérget kap.

    A serpenyő legyen elég forró, hogy a hús gyorsan kérget kapjon, így a belseje szaftos marad.

    4

    Öntsd a maradék pácot a serpenyőbe, és csökkentsd a hőt. Főzd alacsony lángon további 5-10 percig, amíg a hús teljesen átsül, és az ízek összeérnek.

    Ha a pác túl gyorsan elfő, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.

    5

    Tálald a Bistec Encebollado-t forrón, friss petrezselyemmel megszórva. Kínálj mellé rizst, sült banánt vagy salátát.

    A friss petrezselyem frissességet és ízt ad az ételnek. A sült banán édes kiegészítője a sós húsnak.