Bistecca alla Fiorentina tálalva grillezett zöldségekkel

Bistecca alla Fiorentina

A Bistecca alla Fiorentina az olasz konyha egyik ikonikus étele, amely a toszkán régióból származik. Ez az egyszerű, de ízletes étel a tökéletes minőségű marhahúsról szól, amelyet minimális fűszerezéssel és nagy odafigyeléssel készítenek el. A hagyományos toszkán vacsorák fénypontja lehet, amit általában grillezett zöldségekkel vagy egyszerű salátával tálalnak. A steak szobahőmérsékletű pihentetése és a grillezés utáni pihenés kulcsfontosságú, hogy a hús omlós és ízletes legyen.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 kg T-bone steak (legalább 4 cm vastag)
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Durva tengeri só
1 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 db Citrom (tálaláshoz)
1 ág Friss rozmaring (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A steaket vedd ki a hűtőből legalább 1 órával a sütés előtt, hogy szobahőmérsékletű legyen. Ez segít az egyenletes sütésben.

    Ez a lépés kulcsfontosságú! A hideg hús kívül gyorsan sül, belül viszont nyers maradhat.

    2

    Melegítsd elő a grillt vagy egy öntöttvas serpenyőt magas hőfokra. A felület legyen nagyon forró, hogy a hús kérge ropogósra sülhessen.

    Ha serpenyőt használsz, tegyél bele egy kevés olajat, mielőtt felmelegíted.

    3

    Enyhén kend be a steaket olívaolajjal mindkét oldalon, és szórd meg durva tengeri sóval és frissen őrölt fekete borssal.

    A durva tengeri só jobban kiemeli a hús ízét. Ne spórolj a sóval és a borssal!

    4

    Helyezd a steaket a forró grillre vagy serpenyőre. Süsd oldalanként 5-7 percig, attól függően, hogy milyen átsütöttséget szeretnél elérni (rare, medium rare, stb.).

    Ne nyomkodd a húst sütés közben, mert kifolyik belőle a szaft! Használj húshőmérőt a tökéletes átsütöttséghez.

    5

    A steak középső csontja mentén helyezd át egy másik oldalra, hogy egyenletesen átsüljön. Ezt követően hagyd pihenni a húst 5-10 percig, hogy a szaftok szépen eloszoljanak.

    A pihentetés legalább olyan fontos, mint a sütés! Takard le a húst alufóliával, hogy ne hűljön ki.

    6

    Tálald a Bistecca alla Fiorentinát friss citromszeletekkel és opcionálisan friss rozmaringgal díszítve. Egyszerű köretekkel, például salátával vagy grillezett zöldségekkel kínáld.

    A húst tálalás előtt legalább 5-10 percig pihentesd, hogy a szaftok visszahúzódjanak és a hús ne száradjon ki.