Drisheen, gazdag fekete puding húsos töltelékkel, friss fűszerekkel

Black Pudding Drisheen változatban

A Drisheen egy hagyományos étel, amelyet Görögországban készítenek, és az egyik legnépszerűbb fekete puding variáció. Az étel gazdag fűszerekkel és húsos töltelékkel készül, amelyhez zabpehely és egyéb ínycsiklandó hozzávalók járulnak. A puding különleges, intenzív ízvilága miatt nemcsak étkezések során, hanem vendégváró ételként is népszerű. A Drisheen igazi ínycsiklandó fogás, amely gazdag kulturális örökséget hordoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Malachús
200 g Kövér malackolbász
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
100 g Zabpehely
150 ml Víz
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
1 tk. Kömény
1 db Tűzálló bél (kolbászhoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A malachúst és a kolbászt vágd fel apróra, majd egy nagy tálban keverd össze a zabpehellyel, a sóval, borssal és köménnyel.

    A hús apróra vágása fontos, hogy a fekete puding állaga megfelelő legyen.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajban, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ne pirítsd túl a hagymát, mert keserűvé válhat.

    3

    A pirított hagymát add hozzá a húsos keverékhez, és jól keverd össze. Ha szükséges, egy kis vizet is adj hozzá, hogy könnyebben dolgozható legyen a keverék.

    A víz hozzáadása segít a keverék összeállításában és könnyebben formázhatóvá teszi.

    4

    A tűzálló bélbe töltsd bele a keveréket, és ügyelj arra, hogy ne legyen túl szoros, hogy a puding könnyedén meg tudjon főni.

    A bél ne legyen túl vastag, mert így nehezen fő meg a keverék. Ha túl vékony, könnyen szétrepedhet.

    5

    A megtöltött bél végeit kösd el, majd egy nagy fazékban forralj vizet. A pudingot kb. 1 órán át főzd, amíg teljesen meg nem fő.

    A pudingot folyamatosan ellenőrizd, hogy ne szakadjon el, és főzd lassú tűzön, hogy egyenletesen főjön.

    6

    Miután elkészült, vedd ki a pudingot a vízből, és hagyd pihenni egy kicsit, hogy a formája megmaradjon.

    A pudingot hidegen is fogyaszthatod, de frissen is ínycsiklandó.

    7

    Tálald a Drisheen-t felszeletelve, pirítósra helyezve, és egy kis mustárral vagy ketchuppal.

    A mustár és a ketchup frissességet ad, ami kiemeli a puding gazdag ízét.