Black Pudding Frittata kolbásszal, pirított kolbásszal és tojással tálalva

Black Pudding Frittata kolbásszal

A Black Pudding Frittata egy hagyományos angol étel, amely a gazdag fekete puding és a szaftos kolbász kombinációját ötvözi egy tojásos frittatában. Az étel a vidéki konyhák egyik nagy kedvence, mivel egyszerű, de nagyon tápláló. Az angol konyha egyes területein különböző verziókban készítik, és gyakran reggelire vagy brunch-ra fogyasztják. A frittata elkészítése során a tojás és a húsok összeérnek, hogy egy gazdag, laktató ételt alkossanak. Technikai tanács: Ha szeretnéd, a frittatába más húsféléket is hozzáadhatsz, mint például sonkát vagy bacont.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Black pudding (fekete puding)
150 g Kolbász (pl. chorizo vagy szalámi)
6 db Tojás
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss petrezselyem
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete pudingot és a kolbászt vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajon, amíg a kolbász kis részekre szakad és ropogósra sül.

    A kolbász pörkölése kiemeli az ízeket, így a frittata egy ínycsiklandó, gazdag alapot kap.

    2

    A vöröshagymát vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze, majd add hozzá a serpenyőben lévő kolbászhoz, és pirítsd további 2-3 percig.

    A hagyma és fokhagyma együtt pirítva gazdagítja a frittata alapjait és ad egy kellemes édeskés ízt.

    3

    A tojásokat egy tálban verd fel a tejszínnel, sóval és borssal, majd add hozzá a pirított kolbászos keveréket.

    A tejszín krémesebbé és lágyabbá teszi a frittatát, így az egész étel még gazdagabb textúrát kap.

    4

    Egy közepes méretű serpenyőben, közepes lángon, öntsd bele a tojásos keveréket, és hagyd, hogy a tojás elkezdjen megszilárdulni.

    Ne keverd, csak hagyd pihenni, hogy a frittata szépen formálódjon.

    5

    Amikor a frittata alja már megszilárdult, tedd a serpenyőt a sütőbe 180°C-ra, és süsd 10-15 percig, amíg a teteje is meg nem szilárdul.

    Ha nincs sütőd, a serpenyőt lefedheted, és alacsonyabb hőmérsékleten folytathatod a főzést, hogy a frittata átsüljön.

    6

    Miután megsült, szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald forrón.

    A petrezselyem frissessége remekül kiegészíti a gazdag ízeket, és színt ad az ételnek.