Black pudding fűszeres chorizóval tálalva friss petrezselyemmel

Black pudding fűszeres chorizóval

A Black pudding és a chorizó egy igazán különleges és gazdag ételt alkotnak. A black pudding, amelyet tradicionálisan véres hurkának is neveznek, a chorizóval kombinálva egy fűszeres és szaftos fogást eredményez. Az étel a brit konyha egyik különleges fogása, amit a fűszeres kolbászok és a karakteres black pudding kombinációja tesz igazán ínycsiklandóvá.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Black pudding
150 g Fűszeres chorizó
1 ek. Olívaolaj
1 db Friss hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Paprika
1 csokor Friss petrezselyem
0.5 tk.
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A black puddingot és a chorizót vágjuk kis darabokra.

    A black puddingot ne vágjuk túl apróra, hogy megőrizzük a textúráját és a formáját.

    2

    Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, és dinszteljük őket aranybarnára.

    A hagyma nemcsak ízesíti az ételt, de a fokhagyma is különleges aromát ad neki.

    3

    Adjuk hozzá a felvágott black puddingot és chorizót a serpenyőhöz, és pirítsuk őket 5-6 percig, amíg szépen megpirulnak.

    Ha szükséges, egy kis vizet adhatunk a serpenyőhöz, hogy a hús ne száradjon ki, és hogy szaftosabb maradjon.

    4

    Fűszerezzük sóval, borssal és paprikával, majd keverjük jól össze.

    A paprika édes és fűszeres ízt ad a fogásnak, és fokozza a chorizo karakteres ízét.

    5

    Tálalás előtt szórjuk meg friss, aprított petrezselyemmel, hogy frissességet adjon az ételnek.

    A petrezselyem nemcsak színt, hanem frissítő ízt is ad az ételhez.