Black pudding sajttal töltve, karamellizált hagymával és friss petrezselyemmel tálalva

Black pudding sajttal töltve

A black pudding egy hagyományos brit étel, amely a disznóvér és fűszerek keverékéből készült kolbász. A sajttal töltött verzió még különlegesebbé teszi, mivel a fűszeres puding és a krémes sajt ízei csodálatosan harmonizálnak. A karamellizált hagyma extra édességet ad, és remekül kiegészíti az ételt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Black pudding
100 g Friss sajt (pl. cheddar vagy feta)
1 csokor Friss petrezselyem
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Friss fekete bors
1 db Vöröshagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A black puddingot hosszában vágjuk félbe, majd a közepét óvatosan kanalazzuk ki, hogy helyet adjunk a sajtnak.

    Ne vágjuk túl mélyen a pudingot, hogy ne sértsük meg a külső burkot.

    2

    A friss sajtot apróra vágjuk, majd keverjük össze egy kis aprított petrezselyemmel, fokhagymával és sóval.

    A sajt választása a saját ízlésednek megfelelően változhat – a cheddar krémesebb, míg a feta intenzívebb ízt ad.

    3

    A megtisztított black puddingot töltsük meg a sajtos keverékkel, majd óvatosan nyomjuk vissza a két felét, hogy lezárjuk.

    Használjunk éles kést a félbevágáshoz, hogy tiszta vágásokat kapjunk.

    4

    Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd helyezzük bele a megtöltött black puddingokat.

    A fekete pudingot lassú tűzön süssük, hogy a sajt ne folyjon ki a belsejéből.

    5

    A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, és a serpenyőben, a pudingok mellett karamellizáljuk.

    A hagymát ne hagyjuk túl sokáig a serpenyőben, hogy megőrizzük a roppanósságát.

    6

    Amikor a black puddingok kívülről ropogósak, és a sajt a közepükben teljesen megolvadt, tálaljuk a karamellizált hagymával és friss petrezselyemmel.

    A pudingokat a tálalás előtt egy kis borssal is megszórhatjuk.