A burgonyákat hámozd meg és vágd fel kisebb kockákra. Egy lábasban forralj vizet, add hozzá a burgonyát, és főzd 10-15 percig, amíg megpuhul.
A burgonyát ne főzd túl, hogy ne essen szét. A megfelelő textúra érdekében figyelj arra, hogy éppen csak megpuhuljon.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.
A hagyma karamellizálása érdekében alacsonyabb hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg.
A black puddingot vágd szeletekre, és tedd a serpenyőbe a hagymához. Pirítsd 3-4 percig, amíg mindkét oldala aranybarna nem lesz.
A black puddingot érdemes egyszerre megpirítani mindkét oldalán, hogy a fűszeres ízek kiemelkedjenek.
Miután a burgonya megfőtt, szűrd le, és tedd egy tálba. Az olívaolajon süsd át a burgonyát, hogy enyhén ropogós legyen.
A burgonyát ne tedd túl zsúfoltra a serpenyőbe, mert akkor nem tud rendesen ropogósra sülni.
A serpenyőben sült burgonyát keverd össze a black pudding szeletekkel, és locsold meg friss citromlével. Tálalás előtt szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel.
A citromlé frissességet ad az ételnek, és kiemeli a fűszeres ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.