Black pudding Sneem stílusban tálalva, burgonyával és petrezselyemmel

Black pudding Sneem stílusban

A Black Pudding Sneem stílusban egy hagyományos ír étel, amely a black pudding különleges, fűszeres ízét ötvözi a burgonya gazdag textúrájával. A recept az ír Sneem városából származik, és egyszerű, de ínycsiklandó étel, amely remek választás egy tartalmas étkezéshez. Az étel különlegességét a fűszeres black pudding és a friss petrezselyem adja. A citromlé frissességet hoz a gazdag ízvilágba, és kiegyensúlyozza a fűszerességet. Az étel tökéletesen alkalmas egy kiadós vacsorára vagy ebédre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Black pudding
4 db Burgonya
1 db Vöröshagyma
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyákat hámozd meg és vágd fel kisebb kockákra. Egy lábasban forralj vizet, add hozzá a burgonyát, és főzd 10-15 percig, amíg megpuhul.

    A burgonyát ne főzd túl, hogy ne essen szét. A megfelelő textúra érdekében figyelj arra, hogy éppen csak megpuhuljon.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.

    A hagyma karamellizálása érdekében alacsonyabb hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg.

    3

    A black puddingot vágd szeletekre, és tedd a serpenyőbe a hagymához. Pirítsd 3-4 percig, amíg mindkét oldala aranybarna nem lesz.

    A black puddingot érdemes egyszerre megpirítani mindkét oldalán, hogy a fűszeres ízek kiemelkedjenek.

    4

    Miután a burgonya megfőtt, szűrd le, és tedd egy tálba. Az olívaolajon süsd át a burgonyát, hogy enyhén ropogós legyen.

    A burgonyát ne tedd túl zsúfoltra a serpenyőbe, mert akkor nem tud rendesen ropogósra sülni.

    5

    A serpenyőben sült burgonyát keverd össze a black pudding szeletekkel, és locsold meg friss citromlével. Tálalás előtt szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel.

    A citromlé frissességet ad az ételnek, és kiemeli a fűszeres ízeket.