Black pudding sült almával és karamellizált hagymával tálalva

Black pudding sült almával és hagymával

A Black Pudding sült almával és hagymával egy igazi klasszikus étel, amelyet az angol konyha és a közép-európai hagyományok is nagy szeretettel készítenek. A vérkolbász gazdag íze, a karamellizált hagyma édes aromája, és az alma frissessége tökéletesen kiegészítik egymást. Az étel egyszerűen elkészíthető, és remek választás egy kiadós ebédre vagy vacsorára, amely mindenki számára felejthetetlen ízélményt biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Black pudding (vérkolbász)
2 db Alma
1 db Hagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Cukor
0.5 tk.
0.25 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 csipet Fahéj
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A black puddingot szeleteld fel körülbelül 1 cm vastagságú darabokra.

    A vérkolbászt nem kell túlságosan vékonyra szeletelni, hogy ne száradjon ki sütés közben.

    2

    A hagymát hámozd meg és vágd vékony félkarikákra. Az almát hámozd meg, majd vágd fel vékony szeletekre, eltávolítva a magházat.

    A savanykás alma jól ellensúlyozza a vérkolbász gazdag ízét.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és egy csipet sót. Pirítsd a hagymát, amíg üveges nem lesz, majd add hozzá a cukrot, hogy karamellizálódjon.

    A karamellizált hagyma gazdag, édes ízt ad a fogásnak, és jól passzol a kolbászos alaphoz.

    4

    A karamellizált hagymához add hozzá az almát, és pirítsd 2-3 percig, hogy enyhén megpuhuljanak, de még maradjanak roppanósak.

    Ne főzd túl az almát, mert akkor elveszíti a frissességét és ropogós textúráját.

    5

    A következő lépésben add hozzá a black pudding szeleteket, és süsd őket mindkét oldalon 3-4 percig, amíg szépen megpirulnak.

    A kolbászt ne süsd túl, hogy ne legyen túlságosan száraz, hanem maradjon szaftos.

    6

    Miután a black pudding és az alma elkészült, tálald a fogást petrezselyemmel megszórva, hogy friss, zöld színt és ízt adjon.

    A petrezselyem friss íze remekül illik a gazdag fogáshoz, és kiemeli az ízeket.