A black puddingot szeleteld fel körülbelül 1 cm vastagságú darabokra.
A vérkolbászt nem kell túlságosan vékonyra szeletelni, hogy ne száradjon ki sütés közben.
A hagymát hámozd meg és vágd vékony félkarikákra. Az almát hámozd meg, majd vágd fel vékony szeletekre, eltávolítva a magházat.
A savanykás alma jól ellensúlyozza a vérkolbász gazdag ízét.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és egy csipet sót. Pirítsd a hagymát, amíg üveges nem lesz, majd add hozzá a cukrot, hogy karamellizálódjon.
A karamellizált hagyma gazdag, édes ízt ad a fogásnak, és jól passzol a kolbászos alaphoz.
A karamellizált hagymához add hozzá az almát, és pirítsd 2-3 percig, hogy enyhén megpuhuljanak, de még maradjanak roppanósak.
Ne főzd túl az almát, mert akkor elveszíti a frissességét és ropogós textúráját.
A következő lépésben add hozzá a black pudding szeleteket, és süsd őket mindkét oldalon 3-4 percig, amíg szépen megpirulnak.
A kolbászt ne süsd túl, hogy ne legyen túlságosan száraz, hanem maradjon szaftos.
Miután a black pudding és az alma elkészült, tálald a fogást petrezselyemmel megszórva, hogy friss, zöld színt és ízt adjon.
A petrezselyem friss íze remekül illik a gazdag fogáshoz, és kiemeli az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.