Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy még könnyebb legyen a tészta.
A tojásokat verd fel, majd add hozzá a tejet és a tejfölt.
A tejföltől lágyabb lesz a blini, de joghurtot is használhatsz helyette.
A tojásos keveréket öntsd hozzá a lisztes keverékhez, és keverd simára, hogy ne legyenek csomók.
A csomómentes tésztához először csak a folyadék egy részét keverd a liszthez, majd fokozatosan add hozzá a többit.
Egy serpenyőt melegíts közepes lángon, majd egy kis olajjal kend ki.
Használj palacsintasütőt vagy teflon serpenyőt, hogy ne ragadjon le a tészta. A vajatól finomabb lesz, de könnyebben megég.
Egy kis merőkanállal önts a serpenyőbe egy adag tésztát, és süsd a blinit mindkét oldalán aranybarnára.
Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá egy kevés tejet. Ha túl híg, egy kis lisztet.
A bliniket tálald frissen, akár tejföllel, füstölt lazaccal, vagy bármilyen kedvenc feltéttel.
A bliniket egymásra rakva tartsd melegen, amíg az összes el nem készül.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.