Blini tálalva

Blini

A blini a hagyományos orosz konyha egyik legismertebb ételének számít. Az apró, vastag palacsinták régóta kedvelt reggeliző ételnek számítanak Oroszországban, különösen a hideg téli hónapokban. A bliniket gyakran tálalják tejföllel, füstölt lazaccal, és más gazdag feltétekkel. A blini története az orosz falvakból származik, ahol a vastag palacsinták az egyszerű, de tápláló étkezések közé tartoztak. Ma már világszerte elterjedt és különböző variációkban készítik őket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
200 ml Tej
2 db Tojás
1 ek. Cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
2 ek. Olaj
50 g Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy még könnyebb legyen a tészta.

    2

    A tojásokat verd fel, majd add hozzá a tejet és a tejfölt.

    A tejföltől lágyabb lesz a blini, de joghurtot is használhatsz helyette.

    3

    A tojásos keveréket öntsd hozzá a lisztes keverékhez, és keverd simára, hogy ne legyenek csomók.

    A csomómentes tésztához először csak a folyadék egy részét keverd a liszthez, majd fokozatosan add hozzá a többit.

    4

    Egy serpenyőt melegíts közepes lángon, majd egy kis olajjal kend ki.

    Használj palacsintasütőt vagy teflon serpenyőt, hogy ne ragadjon le a tészta. A vajatól finomabb lesz, de könnyebben megég.

    5

    Egy kis merőkanállal önts a serpenyőbe egy adag tésztát, és süsd a blinit mindkét oldalán aranybarnára.

    Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá egy kevés tejet. Ha túl híg, egy kis lisztet.

    6

    A bliniket tálald frissen, akár tejföllel, füstölt lazaccal, vagy bármilyen kedvenc feltéttel.

    A bliniket egymásra rakva tartsd melegen, amíg az összes el nem készül.