A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgjuk. Egy serpenyĆben, közepes lĂĄngon, olĂvaolajon megpirĂtjuk Ćket, amĂg ĂŒveges nem lesz.
Ha szeretnĂ©d mĂ©g gazdagabbĂĄ tenni az ĂzĂ©t, pirĂtsd egy kicsit tovĂĄbb a hagymĂĄt, hogy karamellizĂĄlĂłdjon.
A marhahĂșst hozzĂĄadjuk a hagymĂĄhoz, Ă©s 5-7 percig pirĂtjuk, amĂg a hĂșs minden oldala megpirul.
A hĂșs teljesen ĂĄtsĂŒlĂ©sĂ©ig pörköld, hogy a fƱszerek jobban ĂĄtjĂĄrjĂĄk.
A kenyĂ©rszeletet tegyĂŒk a tejbe, Ă©s hagyjuk ĂĄzni. Ha mĂĄr teljesen felszĂvta a tejet, adjuk hozzĂĄ a hĂșsos keverĂ©khez.
A kenyĂ©r beĂĄztatĂĄsa segĂt a töltelĂ©knek puha Ă©s szaftos maradni.
HozzĂĄadjuk a curry porĂĄt, kumint, sĂłt, borsot Ă©s citromlevet. JĂłl elkeverjĂŒk, majd beleĂŒtjĂŒk a tojĂĄsokat.
A curry Ă©s a kummin erĆteljes fƱszerezĂ©se karakteressĂ© teszi az Ă©telt, de figyelj, hogy ne legyen tĂșl fƱszeres, ha nem szereted a csĂpĆset.
ĂntsĂŒk a keverĂ©ket egy sĂŒtĆformĂĄba, Ă©s simĂtsuk el. 180°C-ra elĆmelegĂtett sĂŒtĆben sĂŒssĂŒk 30-35 percig, amĂg a teteje aranybarna lesz.
A sĂŒtĂ©si idĆ vĂ©gĂ©n Ă©rdemes egy tƱprĂłbĂĄt vĂ©gezni, hogy biztosan ĂĄtsĂŒlt-e a töltelĂ©k.
Hagyjuk egy kicsit hƱlni, majd szeleteljĂŒk fel Ă©s tĂĄlaljuk melegen.
TĂĄlalĂĄskor egy friss salĂĄtĂĄt kĂnĂĄlhatsz mellĂ©, ami jĂłl ellensĂșlyozza az Ă©tel gazdagsĂĄgĂĄt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.