Bobotie citromlével, szaftos csirkehússal és gazdag szósszal tálalva.

Bobotie citromlével

A Bobotie egy tradicionális dél-afrikai étel, amelyet a perui konyhában is előszeretettel készítenek. A csirkehús és a fűszeres szósz kombinációja különleges ízvilágot eredményez, míg a citromlé frissítő ízt ad az ételnek. Ez az étel különlegessé válik a fűszeres keverékek és a zöldségek gazdagításával, miközben egy kiadós főételt kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 db Tojás
100 ml Tej
1 szelet Fehér kenyér
1 ek. Curry por
1 tk. Kummin
1 csipet
1 csipet Fekete bors
2 ek. Citromlé
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben, közepes lángon, olívaolajon megpirítjuk őket, amíg üveges nem lesz.

    Ha szeretnéd még gazdagabbá tenni az ízét, pirítsd egy kicsit tovább a hagymát, hogy karamellizálódjon.

    2

    A marhahúst hozzáadjuk a hagymához, és 5-7 percig pirítjuk, amíg a hús minden oldala megpirul.

    A hús teljesen átsüléséig pörköld, hogy a fűszerek jobban átjárják.

    3

    A kenyérszeletet tegyük a tejbe, és hagyjuk ázni. Ha már teljesen felszívta a tejet, adjuk hozzá a húsos keverékhez.

    A kenyér beáztatása segít a tölteléknek puha és szaftos maradni.

    4

    Hozzáadjuk a curry porát, kumint, sót, borsot és citromlevet. Jól elkeverjük, majd beleütjük a tojásokat.

    A curry és a kummin erőteljes fűszerezése karakteressé teszi az ételt, de figyelj, hogy ne legyen túl fűszeres, ha nem szereted a csípőset.

    5

    Öntsük a keveréket egy sütőformába, és simítsuk el. 180°C-ra előmelegített sütőben süssük 30-35 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.

    A sütési idő végén érdemes egy tűpróbát végezni, hogy biztosan átsült-e a töltelék.

    6

    Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk melegen.

    Tálaláskor egy friss salátát kínálhatsz mellé, ami jól ellensúlyozza az étel gazdagságát.