Bobotie citromlĂ©vel, szaftos csirkehĂșssal Ă©s gazdag szĂłsszal tĂĄlalva.

Bobotie citromlével

A Bobotie egy tradicionĂĄlis dĂ©l-afrikai Ă©tel, amelyet a perui konyhĂĄban is elƑszeretettel kĂ©szĂ­tenek. A csirkehĂșs Ă©s a fƱszeres szĂłsz kombinĂĄciĂłja kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot eredmĂ©nyez, mĂ­g a citromlĂ© frissĂ­tƑ Ă­zt ad az Ă©telnek. Ez az Ă©tel kĂŒlönlegessĂ© vĂĄlik a fƱszeres keverĂ©kek Ă©s a zöldsĂ©gek gazdagĂ­tĂĄsĂĄval, miközben egy kiadĂłs fƑételt kĂ­nĂĄl.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 db Tojás
⭕ 100 ml Tej
⭕ 1 szelet FehĂ©r kenyĂ©r
⭕ 1 ek. Curry por
⭕ 1 tk. Kummin
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Fekete bors
⭕ 2 ek. CitromlĂ©
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgjuk. Egy serpenyƑben, közepes lĂĄngon, olĂ­vaolajon megpirĂ­tjuk Ƒket, amĂ­g ĂŒveges nem lesz.

    Ha szeretnéd még gazdagabbå tenni az ízét, pirítsd egy kicsit tovåbb a hagymåt, hogy karamellizålódjon.

    2

    A marhahĂșst hozzĂĄadjuk a hagymĂĄhoz, Ă©s 5-7 percig pirĂ­tjuk, amĂ­g a hĂșs minden oldala megpirul.

    A hĂșs teljesen ĂĄtsĂŒlĂ©sĂ©ig pörköld, hogy a fƱszerek jobban ĂĄtjĂĄrjĂĄk.

    3

    A kenyĂ©rszeletet tegyĂŒk a tejbe, Ă©s hagyjuk ĂĄzni. Ha mĂĄr teljesen felszĂ­vta a tejet, adjuk hozzĂĄ a hĂșsos keverĂ©khez.

    A kenyér beåztatåsa segít a tölteléknek puha és szaftos maradni.

    4

    HozzĂĄadjuk a curry porĂĄt, kumint, sĂłt, borsot Ă©s citromlevet. JĂłl elkeverjĂŒk, majd beleĂŒtjĂŒk a tojĂĄsokat.

    A curry Ă©s a kummin erƑteljes fƱszerezĂ©se karakteressĂ© teszi az Ă©telt, de figyelj, hogy ne legyen tĂșl fƱszeres, ha nem szereted a csĂ­pƑset.

    5

    ÖntsĂŒk a keverĂ©ket egy sĂŒtƑformĂĄba, Ă©s simĂ­tsuk el. 180°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben sĂŒssĂŒk 30-35 percig, amĂ­g a teteje aranybarna lesz.

    A sĂŒtĂ©si idƑ vĂ©gĂ©n Ă©rdemes egy tƱprĂłbĂĄt vĂ©gezni, hogy biztosan ĂĄtsĂŒlt-e a töltelĂ©k.

    6

    Hagyjuk egy kicsit hƱlni, majd szeleteljĂŒk fel Ă©s tĂĄlaljuk melegen.

    TĂĄlalĂĄskor egy friss salĂĄtĂĄt kĂ­nĂĄlhatsz mellĂ©, ami jĂłl ellensĂșlyozza az Ă©tel gazdagsĂĄgĂĄt.