A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben, közepes lángon, olívaolajon megpirítjuk őket, amíg üveges nem lesz.
Ha szeretnéd még gazdagabbá tenni az ízét, pirítsd egy kicsit tovább a hagymát, hogy karamellizálódjon.
A marhahúst hozzáadjuk a hagymához, és 5-7 percig pirítjuk, amíg a hús minden oldala megpirul.
A hús teljesen átsüléséig pörköld, hogy a fűszerek jobban átjárják.
A kenyérszeletet tegyük a tejbe, és hagyjuk ázni. Ha már teljesen felszívta a tejet, adjuk hozzá a húsos keverékhez.
A kenyér beáztatása segít a tölteléknek puha és szaftos maradni.
Hozzáadjuk a curry porát, kumint, sót, borsot és citromlevet. Jól elkeverjük, majd beleütjük a tojásokat.
A curry és a kummin erőteljes fűszerezése karakteressé teszi az ételt, de figyelj, hogy ne legyen túl fűszeres, ha nem szereted a csípőset.
Öntsük a keveréket egy sütőformába, és simítsuk el. 180°C-ra előmelegített sütőben süssük 30-35 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.
A sütési idő végén érdemes egy tűpróbát végezni, hogy biztosan átsült-e a töltelék.
Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk melegen.
Tálaláskor egy friss salátát kínálhatsz mellé, ami jól ellensúlyozza az étel gazdagságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.