Bobotie curry fűszerkeverékkel, frissen tálalva, rizs kíséretében

Bobotie curry fűszerkeverékkel

A bobotie egy klasszikus dél-afrikai étel, amely a curry, a fűszeres darálthús és a tojás kombinációja. Eredetileg az indiai és a maláj konyha hatására alakult ki, és azóta a dél-afrikai konyha egyik legnépszerűbb ételévé vált. A bobotie alapja a darált hús, amit curry fűszerkeverékkel ízesítenek, majd tojással leöntve, sütőben megsütnek. A mazsola édes íze remekül kiegészíti a fűszeres ízeket, így ez az étel igazán különleges élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Curry fűszerkeverék
2 db Tojás
200 ml Tej
200 g Rizs
2 ek. Olívaolaj
50 g Mazsola
30 g Mandula
1 tk.
1 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma gyorsan megpirul, ezért ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne égjen meg.

    2

    Add hozzá a darálthúst a serpenyőbe, és pirítsd meg, amíg el nem készül. Fűszerezd curry fűszerkeverékkel, sóval és borssal.

    A curry fűszerkeverék adja meg a bobotie jellegzetes ízét. Ha szeretnéd pikánsabbá tenni, használhatsz erősebb curry fűszerkeveréket.

    3

    Keverd hozzá a mazsolát, majd adj hozzá egy kis vizet, ha szükséges, hogy a hús ne legyen túl száraz. Főzd 10-15 percig alacsony lángon, hogy az ízek összeérjenek.

    A mazsola édes íze remekül kiegészíti a curry fűszerkeveréket és a húst.

    4

    A tojásokat verd fel egy tálban a tejjel, majd öntsd rá a húsos keverékre. Alaposan keverd össze, és hagyd, hogy a tojás megszilárduljon a tetején.

    A tojás és tej keveréke adja meg a bobotie selymes állagát. Ne hagyd túl sokáig a tűzön, mert a tojás könnyen túlfőhet.

    5

    A mandulát durvára vágd, és szórd rá a kész bobotie tetejére, majd tálald frissen főtt rizzsel.

    A mandula roppanóságot ad az ételhez, ami jól ellenpontozza a puha húsos keveréket.