A hagymát és fokhagymát apróra vágd. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
A fokhagyma gyorsan megpirul, ezért ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a darálthúst a serpenyőbe, és pirítsd meg, amíg el nem készül. Fűszerezd curry fűszerkeverékkel, sóval és borssal.
A curry fűszerkeverék adja meg a bobotie jellegzetes ízét. Ha szeretnéd pikánsabbá tenni, használhatsz erősebb curry fűszerkeveréket.
Keverd hozzá a mazsolát, majd adj hozzá egy kis vizet, ha szükséges, hogy a hús ne legyen túl száraz. Főzd 10-15 percig alacsony lángon, hogy az ízek összeérjenek.
A mazsola édes íze remekül kiegészíti a curry fűszerkeveréket és a húst.
A tojásokat verd fel egy tálban a tejjel, majd öntsd rá a húsos keverékre. Alaposan keverd össze, és hagyd, hogy a tojás megszilárduljon a tetején.
A tojás és tej keveréke adja meg a bobotie selymes állagát. Ne hagyd túl sokáig a tűzön, mert a tojás könnyen túlfőhet.
A mandulát durvára vágd, és szórd rá a kész bobotie tetejére, majd tálald frissen főtt rizzsel.
A mandula roppanóságot ad az ételhez, ami jól ellenpontozza a puha húsos keveréket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.