Vegetáriánus bobotie lencsével és zöldségekkel, friss kaporral tálalva

Bobotie vegetáriánus változatban

A bobotie egy tradicionális dél-afrikai étel, amelyet különféle húsokkal készítenek. A vegetáriánus változat egy fűszeres, lencsés változata ennek az ínycsiklandó ételnek, amely tökéletes választás a húsmentes étkezésekhez. A lencse és a zöldségek gazdag íze a kókusztej és a curry fűszeres jegyeivel kiegészülve varázsolja el az ételt. Az étel legjobb, ha friss kaporral tálaljuk, hogy kiemeljük a fűszerek és a zöldségek ízeit. Az eredeti bobotie története Dél-Afrikából származik, de manapság világszerte népszerű vegetáriánus változatai is készülnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Lencse
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Sárgarépa
1 db Paprika
150 g Zöldborsó
2 db Paradicsom
200 ml Kókusztej
2 db Tojás
1 ek. Koriander
1 ek. Currypor
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Kapor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét főzd meg sós vízben, majd tedd félre.

    A lencse főzése előtt áztasd be 30 percig, így gyorsabban megfő és könnyebb lesz emészteni.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel, a sárgarépát és paprikát pedig reszeld le vagy vágd kockákra.

    A fokhagymát a legjobb finomra aprítani, hogy jól érvényesüljön az íze a kész ételben.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a vöröshagymát és fokhagymát.

    Ügyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, csak fonnyadjon meg, hogy édesebb ízű legyen.

    4

    Add hozzá a sárgarépát és paprikát, majd pirítsd őket 5-7 percig.

    A zöldségek nem csak ízben, hanem színben is szebbé teszik az ételt, így ne hagyd, hogy túlságosan elpárolgjon a vízük.

    5

    Egy nagy tálban keverd össze a főtt lencsét, zöldborsót, a pirított zöldségeket, majd add hozzá a paradicsomot, kókusztejet, curryporral, korianderrel, sóval és borssal.

    A paradicsom frissessége és a kókusztej krémessége tökéletesen kiegészíti a curryt.

    6

    Verj fel 2 tojást, és öntsd a keverékhez. Alaposan keverd el.

    A tojás segít összetartani az ételt, így a végén nem fog szétfolyni.

    7

    Tedd a masszát egy sütőformába, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 30-35 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.

    Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le fóliával, hogy tovább sülhessen anélkül, hogy megégne.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss kaporral.

    A kapor friss, enyhén fűszeres íze igazán emeli a vegetáriánus bobotie ízét.