Boerewors fokhagymával, sült zöldségekkel tálalva

Boerewors fokhagymával

A boerewors egy híres dél-afrikai étel, amely tradicionálisan marhahúsból és sertéshúsból készül. Az étel különlegessége, hogy gazdag ízvilága és fűszerei, mint a fokhagyma és a koriander, különleges élményt adnak a kolbásznak. A boerewors egy olyan étel, amit a baráti összejöveteleken vagy családi grillezéseken is gyakran tálalnak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darálva)
300 g Sertéshús (darálva)
4 gerezd Fokhagyma
1 tk. Pirospaprika
1 tk. Kömény
1 csokor Friss koriander
1 ek. Zsír vagy olaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 db Bél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált marhahúst és sertéshúst keverd össze egy nagy tálban. A fokhagymát hámozd meg, zúzd össze, majd add hozzá a hús keverékhez.

    A fokhagyma zúzása segít abban, hogy az íze egyenletesebben oszoljon el a húsban.

    2

    Add hozzá a pirospaprikát, köményt, frissen őrölt fekete borsot és a sót. Keverd jól össze, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszoljon a húsban.

    A fűszereket frissen őrölve adjuk hozzá a hús keverékhez, hogy frissebb és intenzívebb ízű legyen.

    3

    A friss koriandert aprítsd fel, majd add hozzá a hús keverékhez, és keverd össze.

    A koriander frissességet és egy különleges ízt ad a boereworsnak, amit nem szabad kihagyni.

    4

    A kész húsos keveréket töltsd bele a béltartályba. Ha nincs otthon megfelelő bél, használhatsz kész boerewors kolbászbéllel is.

    A töltést lassan és óvatosan végezd, hogy elkerüld a bél sérülését.

    5

    Miután a hús a bélbe került, köss meg kis kolbászként, és pihenj le a hűtőben legalább 30 percre, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés segít abban, hogy a kolbász jól összeérjen és a fűszerek jobban átjárják a húst.

    6

    Egy serpenyőben vagy grillezőn süsd meg a boereworst minden oldalát, amíg szépen meg nem pirul és át nem sül (kb. 10-12 perc).

    Grillen is elkészíthető, de ha serpenyőben sütjük, érdemes közepes hőmérsékleten dolgozni, hogy ne égjen meg.

    7

    Tálald a frissen sült boereworst kolbászt sült zöldségekkel, vagy akár friss salátával.

    A boerewors egy nagyszerű étel, amit friss zöldségekkel vagy kenyérrel is tálalhatsz.