Bolinho de bacalhau tofus változata, aranybarnára sült tofugolyókkal.

Bolinho de bacalhau tofus változat

A Bolinho de Bacalhau tradicionálisan sózott tőkehalból készült portugál étel. Az étel egyedülállóan gazdag ízű, és gyakran tálalják tapas formájában. Az alternatív tofus változat egészségesebbé teszi a klasszikus receptet, miközben megőrzi annak jellegzetes ízét és textúráját. A tofus golyók finom falatok, amelyeket érdemes minden alkalommal kipróbálni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tofu
3 db Főtt burgonya
3 gerezd Fokhagyma
1 cs. Petrezselyem
1 db Hagyma
2 ek. Tökmag
1 csipet
1 tk. Bors
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Fűszeres szójaszósz
100 g Liszt
2 db Főtt tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut alaposan nyomkodd ki, hogy eltávolítsd a felesleges vizet, majd törd össze egy villával.

    A tofu megfelelő állaga érdekében győződj meg róla, hogy jól kinyomtad a vizet, különben túl lágy lesz.

    2

    A főtt burgonyát hámozd meg és törd össze.

    A burgonyát alaposan főzd meg, hogy ne maradjanak benne darabok, amikor összetöröd.

    3

    A hagymát és fokhagymát finomra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajjal, amíg üveges nem lesz.

    A fokhagyma ne piruljon túl, mert kesernyés ízt adhat az ételnek.

    4

    A pirított hagymát és fokhagymát, a tofuval és a főtt burgonyával együtt egy tálba tedd.

    Jól keverd össze, hogy minden egyenletesen eloszoljon.

    5

    Add hozzá a fűszereket: sót, borsot, petrezselymet, tökmagot és szójaszószt, majd alaposan keverd össze.

    A szójaszósz gazdagabb ízt ad, de ha nem szereted, helyettesítheted más fűszeres szószokkal.

    6

    A masszához adj hozzá lisztet, majd gyúrd össze, hogy formázható állagot kapj.

    Ha túl lágy a massza, adj hozzá még egy kevés lisztet, hogy jobban formázható legyen.

    7

    A masszából formálj kis golyókat, majd forró olajban süsd ki őket, amíg aranybarnák nem lesznek.

    A golyókat ne süsd túl, mert akkor túl szárazak lesznek, de ügyelj rá, hogy jól átsüljenek.

    8

    Tálald friss salátával vagy rizzsel.

    A bolinho de bacalhau kiváló köretként is, de önálló ételként is remek választás.