A tofut alaposan nyomkodd ki, hogy eltávolítsd a felesleges vizet, majd törd össze egy villával.
A tofu megfelelő állaga érdekében győződj meg róla, hogy jól kinyomtad a vizet, különben túl lágy lesz.
A főtt burgonyát hámozd meg és törd össze.
A burgonyát alaposan főzd meg, hogy ne maradjanak benne darabok, amikor összetöröd.
A hagymát és fokhagymát finomra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajjal, amíg üveges nem lesz.
A fokhagyma ne piruljon túl, mert kesernyés ízt adhat az ételnek.
A pirított hagymát és fokhagymát, a tofuval és a főtt burgonyával együtt egy tálba tedd.
Jól keverd össze, hogy minden egyenletesen eloszoljon.
Add hozzá a fűszereket: sót, borsot, petrezselymet, tökmagot és szójaszószt, majd alaposan keverd össze.
A szójaszósz gazdagabb ízt ad, de ha nem szereted, helyettesítheted más fűszeres szószokkal.
A masszához adj hozzá lisztet, majd gyúrd össze, hogy formázható állagot kapj.
Ha túl lágy a massza, adj hozzá még egy kevés lisztet, hogy jobban formázható legyen.
A masszából formálj kis golyókat, majd forró olajban süsd ki őket, amíg aranybarnák nem lesznek.
A golyókat ne süsd túl, mert akkor túl szárazak lesznek, de ügyelj rá, hogy jól átsüljenek.
Tálald friss salátával vagy rizzsel.
A bolinho de bacalhau kiváló köretként is, de önálló ételként is remek választás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.