Friss börek tĂșrĂłval Ă©s petrezselyemmel tĂĄlalva

Börek tĂșrĂłval Ă©s petrezselyemmel

A börek a mediterrĂĄn konyha egyik legismertebb Ă©tele, melyet kĂŒlönfĂ©le töltelĂ©kekkel kĂ©szĂ­tenek, a sajttĂłl a hĂșsig. A tĂșrĂłval Ă©s petrezselyemmel töltött börek egy igazĂĄn finom vegetĂĄriĂĄnus vĂĄltozat, amely gazdag Ă­zvilĂĄga Ă©s ropogĂłs tĂ©sztĂĄja minden Ă©tkezĂ©st kĂŒlönlegessĂ© tesz. A börek tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs reggelire, de elƑételnek is kivĂĄlĂł, fƑleg egy barĂĄti összejövetel alkalmĂĄval. A tĂșrĂł Ă©s a petrezselyem frissĂ­tƑ Ă­ze tökĂ©letesen passzol a ropogĂłs tĂ©sztĂĄhoz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Börek tĂ©szta
⭕ 200 g TĂșrĂł
⭕ 150 g Feta sajt
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 3 ek. Friss petrezselyem
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 csipet Bors
⭕ 1 db Tojás

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tĂșrĂłt Ă©s a fetasajtot keverd össze egy tĂĄlban. Add hozzĂĄ a friss petrezselymet, a sĂłt Ă©s a borsot. Keverd jĂłl össze, hogy egyenletes töltelĂ©ket kapj.

    Ha a tĂșrĂł tĂșl vizes, cĂ©lszerƱ kicsit kinyomkodni, hogy ne legyen tĂșl hĂ­g a töltelĂ©k.

    2

    A börek tĂ©sztĂĄt helyezd egy lapos felĂŒletre, Ă©s egyenkĂ©nt kend meg olĂ­vaolajjal. RĂ©tegezd egymĂĄsra, Ă©s mindegyik lapot jĂłl kenj meg.

    Ne sajnåld az olívaolajat, mivel ez segít a tészta ropogósså vålåsåban és finomabb ízt ad neki.

    3

    A kĂ©sz tĂșrĂłs töltelĂ©ket oszd el egyenletesen a tĂ©sztĂĄn, majd tekerd fel a tĂ©sztĂĄt Ășgy, hogy egy hosszĂș hengert kapj. A henger kĂ©t vĂ©gĂ©t hajtsd be, hogy a töltelĂ©k ne szivĂĄrogjon ki.

    A böreket Ășgy is formĂĄzhatod, hogy csigĂĄkĂ©nt felcsavarod Ƒket, Ă­gy szĂ©p spirĂĄl alakot kapsz.

    4

    A böreket helyezd egy tepsibe, Ă©s verd fel a tojĂĄst. Kend meg a böreket a tojĂĄsos keverĂ©kkel, hogy szĂ©p aranybarna legyen a sĂŒtĂ©s utĂĄn.

    A tojåsos bevonat segít, hogy a börek szép fényes és ropogós legyen.

    5

    Tedd a böreket elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑbe 180°C-ra, Ă©s sĂŒsd Ƒket 25-30 percig, vagy amĂ­g szĂ©p aranybarna nem lesz a tetejĂŒk.

    Ha a tészta teteje mår szépen megpirult, érdemes megnézni, hogy az alja is ropogós-e.