A tĂșrĂłt Ă©s a fetasajtot keverd össze egy tĂĄlban. Add hozzĂĄ a friss petrezselymet, a sĂłt Ă©s a borsot. Keverd jĂłl össze, hogy egyenletes töltelĂ©ket kapj.
Ha a tĂșrĂł tĂșl vizes, cĂ©lszerƱ kicsit kinyomkodni, hogy ne legyen tĂșl hĂg a töltelĂ©k.
A börek tĂ©sztĂĄt helyezd egy lapos felĂŒletre, Ă©s egyenkĂ©nt kend meg olĂvaolajjal. RĂ©tegezd egymĂĄsra, Ă©s mindegyik lapot jĂłl kenj meg.
Ne sajnĂĄld az olĂvaolajat, mivel ez segĂt a tĂ©szta ropogĂłssĂĄ vĂĄlĂĄsĂĄban Ă©s finomabb Ăzt ad neki.
A kĂ©sz tĂșrĂłs töltelĂ©ket oszd el egyenletesen a tĂ©sztĂĄn, majd tekerd fel a tĂ©sztĂĄt Ășgy, hogy egy hosszĂș hengert kapj. A henger kĂ©t vĂ©gĂ©t hajtsd be, hogy a töltelĂ©k ne szivĂĄrogjon ki.
A böreket Ășgy is formĂĄzhatod, hogy csigĂĄkĂ©nt felcsavarod Ćket, Ăgy szĂ©p spirĂĄl alakot kapsz.
A böreket helyezd egy tepsibe, Ă©s verd fel a tojĂĄst. Kend meg a böreket a tojĂĄsos keverĂ©kkel, hogy szĂ©p aranybarna legyen a sĂŒtĂ©s utĂĄn.
A tojĂĄsos bevonat segĂt, hogy a börek szĂ©p fĂ©nyes Ă©s ropogĂłs legyen.
Tedd a böreket elĆmelegĂtett sĂŒtĆbe 180°C-ra, Ă©s sĂŒsd Ćket 25-30 percig, vagy amĂg szĂ©p aranybarna nem lesz a tetejĂŒk.
Ha a tészta teteje mår szépen megpirult, érdemes megnézni, hogy az alja is ropogós-e.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.