A vöröshagymát aprítsd fel, és egy nagy lábosban a zsíron pirítsd üvegesre. Add hozzá a zúzott fokhagymát, és röviden pirítsd tovább.
A hagymát lassú tűzön pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem szépen karamellizálódjon.
Húzd le az edényt a tűzről, és keverd bele a fűszerpaprikát, hogy ne égjen meg. Azonnal add hozzá a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, majd keverd össze.
A fűszerpaprika könnyen megéghet és keserűvé teheti az ételt, ezért fontos a tűzről levéve elkeverni.
Tedd bele a kockára vágott borjúhúst, és keverd alaposan össze, hogy minden oldala befedje a fűszerezett alap.
A húst egyenletes kockákra vágd, hogy egyenletesen süljön meg.
Sózd, borsozd, és add hozzá az őrölt köményt. Önts alá vizet, és lassú tűzön párold 1,5-2 órán át, amíg a hús teljesen megpuhul.
A hús puhaságát villával ellenőrizd. Ha könnyen szétesik, akkor kész.
Időnként keverd meg, és ha szükséges, pótold a vizet, hogy ne égjen le. A végén állítsd be az ízeket, ha szükséges.
Ha a pörkölt túl híg, a végén egy kevés liszttel vagy keményítővel sűrítheted.
Tálald a borjúpörköltet friss kenyérrel, főtt burgonyával vagy galuskával, és kínálj mellé savanyúságot.
A tejföllel meglocsolt pörkölt még finomabb!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.