Hámozd meg a burgonyát, majd reszeld le finomra.
A burgonyát közvetlenül a reszelés után használd fel, hogy ne barnuljon meg.
Egy tiszta konyharuhába csavard a reszelt burgonyát, és nyomd ki belőle a felesleges nedvességet.
Minél több nedvességet nyomsz ki, annál kevésbé lesz ragacsos a tészta.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát.
A szódabikarbóna segít a kenyérnek könnyedebbé válni. Ne hagyd ki!
Add hozzá a reszelt burgonyát és az írót, majd keverd össze, hogy lágy, de formázható tésztát kapj.
Ha nincs íród, használhatsz tejfölt vagy joghurtot is.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kenj bele egy kevés vajat.
A serpenyő legyen elég forró, mielőtt a tésztát belerakod, de ne túl forró, mert megég.
Oszd a tésztát négy egyenlő részre, és formázz belőlük lapos korongokat.
A korongokat ne nyomkodd túl vékonyra, mert akkor könnyen kiszáradnak.
Süsd őket oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
Ha a tészta túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot.
Tálald melegen vajjal megkenve vagy más feltétekkel.
Kiválóan illik hozzá a tejföl, a füstölt lazac vagy a pirított bacon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.