Broa de fubá com erva-doce, repedezett kukoricás kekszek édesköménymaggal díszítve

Broa de fubá com erva-doce

A Broa de fubá com erva-doce egy hagyományos brazil sütemény, amelyet eredetileg portugál telepesek hoztak magukkal. A \'broa\' szó a portugálban kerek, paraszti kenyérféleséget jelentett, amely később az édes, kukoricás változatokban terjedt el. Az édeskömény jellegzetes aromája és a fubá (finomszemcsés kukoricadara) együtt adják e sütemény egyedi, otthonos karakterét. Technikai tanács: a tökéletes broa kívül repedezett és kissé ropogós, belül puha – a sütési idő betartása kulcsfontosságú. Érzelmi felvezetés: Ahogy a sült édeskömény illata betölti a konyhát, gyermekkor emlékei és délutáni teázások hangulata kel életre. Ez a sütemény tökéletes kiegészítője egy kávészünetnek vagy vendégváró finomságnak, és különlegessé tehető narancshéjjal vagy fahéjjal gazdagítva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Fubá (kukoricadara)
150 g Finomliszt
150 g Cukor
100 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Tej
1 tk. Sütőpor
1 tk. Édesköménymag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. A vajat olvaszd meg, majd hagyd kissé kihűlni.

    Az olvasztott vaj gyorsabb keverést tesz lehetővé, de ne legyen forró, hogy ne fője meg a tojást.

    2

    Egy tálban keverd össze a fubát, lisztet, sütőport és az édesköményt.

    Az édesköményt előtte mozsárban kissé megroppanthatod, hogy intenzívebb aromát adjon.

    3

    Egy másik tálban keverd habosra a tojásokat a cukorral, majd add hozzá a vajat és a tejet. Keverd simára.

    A tojást szobahőmérsékleten használd – könnyebben elkeveredik és levegősebb tésztát eredményez.

    4

    Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg sűrű, formázható masszát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát – épp csak álljon össze, hogy könnyed maradjon a sütemény.

    5

    Formázz diónyi gombócokat, tedd őket a tepsire, majd kissé lapítsd el. A tetejüket megszórhatod még kevés fubával vagy kristálycukorral.

    A cukros szórás ropogós réteget képez, ami kiemeli a puha belsőt.

    6

    Süsd 15–18 percig, amíg enyhén repedezett, aranybarna felületűek lesznek. Rácson hűtsd ki teljesen.

    Ne süsd túl – akkor a legfinomabb, ha belül még enyhén puha marad.