Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. A vajat olvaszd meg, majd hagyd kissé kihűlni.
Az olvasztott vaj gyorsabb keverést tesz lehetővé, de ne legyen forró, hogy ne fője meg a tojást.
Egy tálban keverd össze a fubát, lisztet, sütőport és az édesköményt.
Az édesköményt előtte mozsárban kissé megroppanthatod, hogy intenzívebb aromát adjon.
Egy másik tálban keverd habosra a tojásokat a cukorral, majd add hozzá a vajat és a tejet. Keverd simára.
A tojást szobahőmérsékleten használd – könnyebben elkeveredik és levegősebb tésztát eredményez.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg sűrű, formázható masszát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát – épp csak álljon össze, hogy könnyed maradjon a sütemény.
Formázz diónyi gombócokat, tedd őket a tepsire, majd kissé lapítsd el. A tetejüket megszórhatod még kevés fubával vagy kristálycukorral.
A cukros szórás ropogós réteget képez, ami kiemeli a puha belsőt.
Süsd 15–18 percig, amíg enyhén repedezett, aranybarna felületűek lesznek. Rácson hűtsd ki teljesen.
Ne süsd túl – akkor a legfinomabb, ha belül még enyhén puha marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.