Frissen s眉lt kelet-eur贸pai bublik bagel

Bublik - Kelet-eur贸pai bagel

A bublik egy hagyom谩nyos kelet-eur贸pai p茅ks眉tem茅ny, amelyet Oroszorsz谩gban, Lengyelorsz谩gban 茅s Ukrajn谩ban is kedvelnek. A bagelhez hasonl贸an el艖sz枚r forr谩zz谩k, majd s眉t艖ben s眉tik, 铆gy ropog贸s k眉ls艖t 茅s r谩g贸s bels艖t kap. A bublik 茅desebb, mint a klasszikus bagel, 茅s gyakran szez谩mmaggal vagy m谩kkal sz贸rj谩k meg. T枚rt茅nelme t枚bb sz谩z 茅vre ny煤lik vissza, 茅s sok csal谩d saj谩t vari谩ci贸val k茅sz铆ti. Legink谩bb reggelire vagy uzsonn谩ra fogyasztj谩k vajjal, sajtkr茅mmel vagy 茅des felt茅tekkel.

El艖k茅sz眉let 25 perc
Elk茅sz铆t茅s 25 perc
Teljes 50 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 8
500 g B煤zaliszt
250 ml Langyos tej
7 g Sz谩raz 茅leszt艖
30 g Krist谩lycukor
10 g S贸
50 g Vaj
1 db Toj谩s
1000 ml V铆z (forr谩z谩shoz)
20 g M茅z (forr谩z谩shoz)
20 g Szez谩mmag vagy m谩k (sz贸r谩shoz)

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n
    TejTej

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    Egy kis t谩lban keverd 枚ssze a langyos tejet, az 茅leszt艖t 茅s egy ev艖kan谩l cukrot. Hagyd 谩llni 10 percig, am铆g habos lesz.

    A tej h艖m茅rs茅klete nagyon fontos. Ha t煤l meleg, az 茅leszt艖 elpusztul, ha t煤l hideg, nem aktiv谩l贸dik.

    2

    Egy nagy t谩lban keverd 枚ssze a lisztet, a marad茅k cukrot 茅s a s贸t.

    A s贸t mindig a liszttel keverd 枚ssze, hogy ne 茅rintkezzen k枚zvetlen眉l az 茅leszt艖vel.

    3

    Add hozz谩 az 茅leszt艖s tejet, a felvert toj谩st 茅s az olvasztott vajat, majd gy煤rd 枚ssze, am铆g sima, rugalmas t茅szt谩t kapsz.

    A t茅szta akkor j贸, ha elv谩lik az ed茅ny fal谩t贸l 茅s nem ragad.

    4

    Takard le egy konyharuh谩val, 茅s hagyd kelni meleg helyen kb. 1 贸r谩n 谩t, am铆g a t茅szta a dupl谩j谩ra n艖.

    A keleszt茅shez ide谩lis hely a meleg, huzatmentes s眉t艖 (el艖meleg铆tve, majd kikapcsolva) vagy egy meleg radi谩tor k枚zel茅ben.

    5

    Oszd a megkelt t茅szt谩t 8 egyenl艖 r茅szre, majd form谩zz bel艖l眉k hossz煤 hengereket, 茅s k枚sd 枚ssze 艖ket gy疟r疟 alak煤ra.

    A hengereket egyenletes vastags谩g煤ra sodord, hogy a bublikok egyform谩n s眉ljenek.

    6

    Egy nagy ed茅nyben forralj vizet, adj hozz谩 m茅zet, majd egyes茅vel forr谩zd meg a bublikkat kb. 30 m谩sodpercig mindk茅t oldalukon.

    A m茅z a v铆zben seg铆t a bublikoknak sz茅p sz铆nt kapni s眉t茅s k枚zben. Ne forr谩zd t煤l a t茅szt谩t, mert sz茅teshet.

    7

    Szedd ki a bublikkat egy r谩csra, hagyd kicsit sz谩radni, majd sz贸rd meg szez谩mmaggal vagy m谩kkal.

    A magokat a forr谩z谩s ut谩n azonnal sz贸rd r谩, hogy r谩ragadjanak a t茅szt谩ra.

    8

    Meleg铆tsd el艖 a s眉t艖t 200掳C-ra, 茅s s眉sd a bublikkat 20-25 percig, am铆g aranybarn谩k lesznek.

    A s眉t茅si id艖 s眉t艖f眉gg艖, figyelj r谩, hogy ne 茅gjen meg.

    9

    Hagyd kiss茅 h疟lni, majd t谩lald vajjal, sajtkr茅mmel vagy lekv谩rral.

    A bublik frissen a legfinomabb!