Buffalo Berry Doughnut frissen tálalva

Buffalo Berry Doughnut

A Buffalo Berry Doughnut egy ritka és különleges desszert, amely a buffalo berry élénk, enyhén savanykás-édes ízét ötvözi a puha, aranybarna sült tésztával. A buffalo berry, vagyis a \'bölénybogyó\', Észak-Amerikában őshonos bogyós gyümölcs, amelyet gyakran használnak lekvárokhoz és szirupokhoz. Ebben a fánkban az édes, puha tészta belsejében egy selymes, buffalo berry lekvártöltelék rejtőzik, amely minden falatnál friss, gyümölcsös ízélményt nyújt. Tökéletes választás reggelire, uzsonnára vagy desszertként egy csésze kávé vagy tea mellé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
3400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
300 g Liszt
50 g Kristálycukor
1 csipet
7 g Szárított élesztő
150 ml Meleg tej
1 db Tojás
50 g Olvasztott vaj
1 tk. Vaníliakivonat
120 g Buffalo berry lekvár
1 tk. Citromhéj (reszelve)
100 g Porcukor
0.5 tk. Fahéj
500 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a szárított élesztőt.

    A szárított élesztőt alaposan keverd el a liszttel, mielőtt a nedves hozzávalókat hozzáadnád, ezzel biztosítva az egyenletes eloszlást.

    2

    A meleg tejet öntsd a száraz hozzávalókhoz, majd add hozzá a tojást, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot.

    A tej legyen meleg, de ne forró, hogy ne ölje meg az élesztőt.

    3

    Keverd össze az összetevőket, majd dagaszd a tésztát 8-10 percig, amíg rugalmas és homogén nem lesz.

    Ha a tészta nagyon ragad, adj hozzá egy kevés lisztet, de ne sokat, mert akkor kemény lesz.

    4

    Fedd le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A keléshez ideális hely a sütő, egy picit bemelegítve, majd kikapcsolva.

    5

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagságúra, majd egy pohárral vagy fánkszaggatóval szaggass ki köröket.

    A leeső tésztadarabokat gyúrd össze és nyújtsd ki újra.

    6

    A kiszaggatott fánkokat helyezd sütőpapírral bélelt tálcára, és takard le egy tiszta konyharuhával. Hagyd őket további 30 percig kelni.

    A második kelesztés fontos a könnyed állag eléréséhez.

    7

    Egy nagy edényben hevítsd fel az olajat kb. 170°C-ra. Egy fánkot dobj bele tesztelésként: ha azonnal feljön a felszínre és enyhén pezseg, az olaj készen áll.

    Ha nincs hőmérőd, a tészta darabka teszt jól működik.

    8

    Süsd a fánkokat oldalanként 1-2 percig, amíg aranybarna nem lesz. Használj szűrőkanalat a kiszedéshez, majd helyezd őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

    Ne tedd túl sok fánkot az olajba egyszerre, mert lehűti.

    9

    Miután a fánkok langyosra hűltek, egy habzsák segítségével töltsd meg őket buffalo berry lekvárral.

    Ha nincs habzsákod, használj egy zárható zacskót, aminek a sarkát kivágod.

    10

    A fánkok tetejét porcukorral és egy kevés fahéjjal hintsd meg az extra ízélmény érdekében.

    A fahéjjal óvatosan bánj, mert erőteljes íze van.