A kenyér héját vágd le, és egy nagyobb szeletet készíts belőle. A szeletet közepén vágd ki, hogy egy kis edényt kapj.
A kenyér alja maradjon érintetlen, hogy ne ázzon el a tölteléktől.
A csicseriborsót főzd meg, ha nem konzervet használsz, majd tedd félre.
A csicseriborsót előzőleg érdemes egy éjszakán át beáztatni, hogy gyorsabban főjön.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát 3-4 percig.
A hagyma és fokhagyma ne piruljon meg teljesen, inkább csak üvegesedjen.
Add hozzá a garam masala fűszerkeveréket és a köményt. Pirítsd őket együtt 1-2 percig, hogy az illatok felszabaduljanak.
A fűszereket mindig pirítsd egy kicsit, hogy még intenzívebbé váljanak az ízek.
A paradicsomokat vágd apróra, majd tedd a serpenyőbe. Főzd őket 5 percig, hogy a paradicsom szétfőljön és egy sűrű szószt képezzen.
Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet, hogy az állaga megfelelő legyen.
Miután a paradicsom szósz kész, add hozzá a főtt csicseriborsót, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Főzd további 5-7 percig.
A csicseriborsót jól keverd el a szósszal, hogy minden falat ízes legyen.
A kenyér edénybe öntsd bele a kész csicseriborsós keveréket. Tálald friss korianderrel és zöld chilivel díszítve.
A koriander friss íze kiemeli az ételt, a chili pedig egy kis extra csípősséget ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.