Bunny chow joghurttal, frissen tálalva, feta sajttal és korianderrel

Bunny chow joghurttal

A Bunny chow egy híres dél-afrikai étel, amelyet Durban városában találtak ki, és azóta világszerte népszerűvé vált. A recept eredetileg kenyérből készült, amit húsos töltelékkel töltöttek meg, majd joghurttal gazdagították. Az étel különleges ízét a joghurt és a fűszerek kombinációja adja. A Bunny chow joghurttal nemcsak hogy friss és ízletes, hanem tökéletes választás minden alkalomra, mivel gyorsan elkészíthető és tápláló.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Fehér kenyér
300 g Sertéshús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Burgonya
1 tk. Kömény
1 db Paprika
50 g Feta sajt
1 csokor Friss koriander
100 ml Joghurt
1 tk.
1 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér kenyeret vágd fel kisebb darabokra, és készíts belőle egy kis tálkát, amit később a töltelékhez fogsz használni.

    A kenyér belsejét érdemes óvatosan kivágni, hogy erős maradjon, és ne szakadjon el később.

    2

    A sertéshúst vágd apró kockákra, a hagymát és fokhagymát hámozd meg, és apróra vágd. A paradicsomokat is hámozd meg, és kockázd fel.

    Ha gyorsabbá akarod tenni a főzést, a húst előre pácolhatod a fűszerekkel.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg rajta a hagymát és fokhagymát. Miután üvegesre pirult, add hozzá a sertéshúst, és pirítsd meg minden oldalát.

    A húsok gyors pirítása segít abban, hogy szaftosabbak maradjanak. Ügyelj rá, hogy ne zsúfold túl a serpenyőt.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, burgonyát és paprikát. Fűszerezd köménnyel, sóval és borssal, és főzd alacsony hőmérsékleten 15-20 percig.

    A paradicsom segít szaftosítani a húsos keveréket, a burgonya pedig krémessé teszi az ételt.

    5

    Amikor a hús megpuhult, add hozzá a joghurtot, és jól keverd el. Tedd vissza a tűzre, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A joghurt gazdagítja az étel textúráját és frissességet ad neki. Ha szeretnéd, egy kicsit több joghurtot is hozzáadhatsz.

    6

    Tálald a kenyér tálkában, és szórd meg feta sajttal és friss korianderrel.

    A koriander friss ízt ad az ételnek, és a feta sajt sós íze remekül kiegészíti a joghurtos keveréket.